Hírek

Pályaváltóknak a Full-stack webfejlesztő a legjobb döntés

Összeszedtünk pár indítékot, hogy miért a Full-stack webfejlesztő a legjobb döntés egy pályaváltó számára, aki pusztán felhasználói szintű számítástechnika tudássa

Pályaváltóknak a webfejlesztő Full-stack a legjobb döntés

 

Az elmúlt pár év gazdasági alakulásai, amik kihatással voltak a közéletre, a munkára és személyes életünkre is, nyilvánvalóvá tették, hogy egyedül az online illetve az IT szektor nem torpant meg. Az online, start-up milliárdosok még gazdagabbak lettek. Így nem csoda, hogy a legtöbb pályaváltó, munkakereső az IT szektor felé fordul. Azon belül sokan a programozással akarnak közelebbről megismerkedni. A legtöbben nem is tudják, hogy mit akarnak. Talán azt leszámítva, hogy jobb fizetést és stabilabb állást, avagy bevételt remélnek az önfejlesztés révén elérni.  

Összeszedtünk pár okot, hogy miért a webfejlesztő Full-stack a legjobb döntés egy pályaváltó számára, aki pusztán felhasználói szintű számítástechnika tudással rendelkezik.  A másik lehetőség a programozói karrier felépítésre a szoftverfejlesztés, ami talán túl nagy falat lehet akármelyik szoftverfejlesztésre használt programnyelvet is választunk elsőnek.

 

  1. A szoftverfejlesztéssel összehasonlítva, fontos különbség, hogy a webfejlesztésben külön tanulod előbb a Front-end-et majd a Back-end-et és végül a dinamizmust.

     
  2. Látod, amit csinálsz, és nem csupán azt, hogy lefut a kód, vagy sem. Látod egyből a munkád eredményét. Egy front oldali kódba a böngészőből is bele tudsz nyúlni. Ha van hiba a kódban könnyedén meg tudod találni.  

     
  3. A webfejlesztő tanfolyamokon az első 3 hónapban csak kódolni tanulsz, ami két leíró nyelvből áll: a HTML segítségével leírhatod egy weboldal tartalmát, a CSS pedig azt manipulálja, hogy ez a tartalom hogyan is nézzen ki. Ez idő alatt megszokod a kódolást, a gépelést, az IDE használatát. Így a Front-end után mindenki kíváncsian várja a folytatást.

     
  4. A jó öreg PHP! A második modul, amit egy webfejlesztőnek el kell végeznie, az a back-end. Jelen estben ez a PHP programnyelvre és a MySQL adatbázisra vonatkozik. A PHP tökéletes első programnyelvnek: logikus, világos a célja és a felhasználási területe. Könnyű elsajátítani a programozás alapjait és megfelelő mennyiségű kihívást jelent eljutni az OOP programozásig.

     
  5. A PHP programozás elsajátítása után jóval könyebb megtanulni a JavaScript nyelvet, amit manapság már a nem túl könnyen tanulható programnyelvekhez sorolunk. Az elmúlt pár évben a JavaScript jelentősége megnőtt. Az amúgy egyszerű szintaktikájú programnyelv számos új felhasználási területtel gazdagodott és ezáltal megkerülhetetlenné vált. Ráépülő rendszerek közül ki kell emelni az Angular-t, a React-ot és nem utolsó sorban a Vue.js-t.

     
  6. A szoftverfejlesztő tanfolyamok hosszabbak. Igaz, hogy a full-stack elsajátítása is minimum kilenc hónap, viszont az egyes részeit külön is meg lehet tanulni. Pár hónap kihagyásával adhatunk magunknak egy kis időt a tanulásban, hogy leülepedjenek új ismereteink.

     
  7. Minden online! Az online nyelvek talán több mint egy évtizede igyekeznek uralni a szoftver fejlesztés területét is. A szoftverfejlesztő nyelvek, pedig igyekeznek online összeköttetéssel működni.

     
  8. Minden program APP akar lenni, ha nagy lesz. A legtöbb új szoftver már igazából app, vagy nemsokára az lesz.  A bat file-tól a az operációs rendszerig.

 

Kétségtelen, hogy ebben az országban rengeteg tehetséges ember van, aki pályaváltáson gondolkodik és néhányan közülük tényleg „logarimust számolnak fejben.” Nekik is és mindenki másnak is a legjobb döntés a megugorható kihívás, vagyis a webfejlesztő full-stack. Ezután eldől, hogy ki milyen irányban fog dolgozni, hogy a munkája inkább Back-end , vagy Front-end. Függ ez attól, hogy mi áll hozzá közelebb és, hogy milyen helyre veszik fel. Most már az sem kérdés, hogy felvesznek-e egy jól képzett pályakezdő full-stack webfejlesztőt, az a kérdés, hogy mennyi idővel a tanfolyam záróvizsgája után és milyen fizetéssel. Olyan hiány alakult ki az online szektorban, hogy minden más területről elszipkázza az értelmes munkavállalókat.

HTML / CSS
7 Március
8 Április
24 Június
Python
2 Március
4 Április
24 Június
PHP
23 Április
22 Május
24 Június
Full-stack
24 Február
7 Március
8 Április
C#
27 Március
8 Április
10 Április

Tanfolyam-naptár