3. JavaScript

#online oktatás    #élő órák    #munkaidő után    #részletfizetéssel

 

A JavaScript a jövő program nyelve, ez nem is lehet kérdés. A JS és különböző változatai már most képesek helyettesíteni a Front-end és Back-end hagyományosnak mondható változatait.

A JS-ben programozhatunk applikációkat, játékokat, animációkat, intelligens kérdőíveket, továbbá adminfelületet is készíthetünk vele.

A JavaScript egy multifunkciós nyelv, amely napjainkban a webfejlesztés elengedhetetlen részévé vált.

Javascript

a jövő program nyelve

a webfejlesztés elengedhetetlen része

Tematika


1. JavaScript (ECMAScript) alapok


2. Form validation

Javascript nélkül elküldjük a kitöltött űrlapot vagy kérdőívet, és majd kiderül, hogy az jó vagy hiba van benne. Viszont a böngészőben futó Javascript kóddal szabályokat határozhatunk meg a felhasználó számára és csak ezen szabályok mentén tesszük számára lehetővé az űrlap elküldését.
Ilyen szabályok például: helyes email formátum, karakterszámra vonatkozó megkötések.
 

3. Javascript alkalmazása front-enden


Ebben a részben gyakorlatban alkalmazzuk azt, amit elméletben már megalapoztunk. Hasznos, vagy szórakoztató mini-alkalmazásokat készítünk a weboldalunkra, például: időpont foglalás, ár kalkulátor, sorba rendezés játék, reakció tesztelő játék. 

A technológiai ismeretek hozzá a következők:


4. Adatok lekérése más szerveren lévő adatbázisból


Itt egy gyakorlati példa erejéig egy nagyobb hangszer adatbázisból kérünk le hangszer adatokat. A böngészőből kéréseket küldünk a szerver felé, amelynek válaszát utána feldolgozzuk és megjelenítjük a felhasználónak. Ez újabb oldalletöltés nélkül megy végbe, AJAX felhasználásával. 


5. API összerakása NodeJs-szel

Ez kicsit az előző rész ellentettje, hiszen most a saját adatbázisunkhoz nyújtunk külső kliensnek betekintést, és még többet. Célunk, hogy egy olyan szervert hozzunk létre, amely a kliensek számára REST API-n keresztül nyújt lehetőséget, az alapvető CRUD (create, read, update, delete) műveletek elvégzésére. A szervert és az API-t Node.js-ben implementáljuk.

 

6. Adatbázis kezelés NodeJs-szel + MongoDB

A MongoDB egy NoSQL besorolású adatbázis szoftver, amely JSON-szerű dokumentum struktúrát használ az adatok tárolására.

Ebben a részben megtanuljuk, hogyan tudunk az adatbázisba adatot felvinni, olvasni, frissíteni és törölni.

Amit ebben a részben elsajátítunk:

 

7. Pagination filter

Az adatbázisból visszakapunk adott mennyiségű, mondjuk 100 db elemet, miután rákerestünk egy, pl. "webfejlesztés" kulcsszóra egy adatbázisból. A JavaScripttel való kivitelezés során ez az adatmennyiség lapozhatóvá válik, ezáltal egyszerre csak mondjuk 10 elemet jelenítünk meg, közben alul dinamikusan generálódik egy lapozó sáv, ebben az esetben 10 gomb, amelyek által tízesével tudunk lapozni a kapott adatok között. Ez a sáv az oldal alján található, és mindig dinamikusan, JavaScripttel generált.

A technológiai szükségletek ehhez a következők:

 

8. Újdonság: Bevezetés a Typescriptbe.

Ez egyben előkészíti, hogy a legelterjedtebb Javascript keretrendszerekben fejlődj tovább.
Bővebben erről itt olvashatsz.

 

A tanfolyam időtartama 100 tanóra (17 hét) 

Ára: 249.000 Ft 

Részletfizetés esetén: 66.000 x 4
 

Ha megszeretted a Javascriptet, a Prooktatásnál van lehetőséged továbbképzésre is, Vue.js, React és Angular rendszerekben!

Mire várnál?