Bezár

TypeScript Programozó Képzés

#online oktatás    #élő órák    #munkaidő után    #részletfizetéssel

Időpontok: kedd-csütörtök

Kezdés:  | 

Észervetted, hogy mostanában a legtöbb programozó álláshirdetésben TypesScript ismerete az elvárás? Nem véletlenül. Ezen a 8 alkalmas tanfolyamon megismered a TypeScript programozást, ráadásul végig OOP szemlélettel.

Átvezetés a JavaScriptből a JS keretrendszerekbe

Ismerd meg a jövő programnyelvét: TypeScript


A TypeScript programozó tanfolyamunk a négy hónapos JavaScript tanfolyam része, azonban ha Te már ismered a JavaScript programozást, külön erre a modulra is jelentkezhetsz.

 

 

A Typescript egy nyílt forráskodú, operációs rendszer független, objektum orientált programozás nyelv. Kiterjesztése a JavaScriptnek, ezért általában a JavaScriptet tanulják meg előtte a programozók és webfejlesztők. Viszont ha már tudsz JavaScriptben programozni, akkor remek helyzetben vagy, mert nem kell előlről megtanulnod egy új programnyelvet! Ezért ilyen rövid ezt a tanfolyam.

A TypeScript statikusan típusossá teszi a JavaScriptet, ez pedig lehetővé teszi, hogy sok ember dolgozzon közösen nagyobb projekteken, illetve új munkatársak is viszonylag egyszerűen tudnak beszállni egy már félkész projektbe. Ráadásul a TypeScript felülről kompatibilis a JavaScripttel, emiatt a TypeScriptre való átállást egy vállalkozás több részletben, mindig egy-egy kódrészlet újraírásával is végre tudja hajtani. Végezetül pedig típusosság miatt az előzetes hibakeresés is jóval hatékonyabban működik egy TS, mint egy JS kód esetén.

A rendkívüli népszerűségnek örvendő React, Angular és egyéb JS keretrendszerek mind Typescript alapúak, tehát kifejezetten érdemes megtanulni a Typescriptet a továbbtanulás miatt is.

A böngésző nem érti a Typescript kódot, ezért egy fordító segítségével alakul át minden TypeScript JavaScripté, amit a böngésző már rendesen tud futtatni.

 

Tematika:

1. JavaScript és TypeScript összehasonlítása

2. Fejlesztői környezet kialakítása

3. TS core types

4. TS Function types

5. A TS compiler működése és beállítása

6. A JS legújabb verziójának és a TS-nek a kapcsolata

7. Osztályok TypeScriptben

8. Interfaces

9. Advanced types

10. Generic. Többször használható, típusbiztos kód létrehozása.

11. Dekorátorok

12. Közös projekt írása az eddig tanultak alapján

13. TypeScript Modulok, moduláris programozás, kompozíció

14. Namespaces

15. Webpack and TS

16. Harmadik féltől származó könyvtárak TypeScriptben

17. Type Design

18. Typescript debuggolása

19. TypeScript migrálása

20. Vizsga

AI órák

Megismerkedünk olyan támogató eszközökkel, mint a generatív AI-k, amelyek segítenek hatékonyabban fejleszteni. A generatív algoritmusok áttekintése után kipróbáljuk a Claude AI modellt, amely segíthet nekünk mégjobb TypeScript fejlesztővé válni. Megnézzük az egyes AI megoldások előnyeit, foglalkozunk a téma elméleti és gyakorlati hátterével, és gyakoroljuk a megfelelő prompt-olást is.

 

A tematika során minden résznél külön foglalkozunk az adott technológia OOP szemléletű használatával ( OOP absztrakció, modularizáció, polimorfizmus, kompozíció, disign pattern). 

 

A tanfolyam hossza:

8 alkalom, 24 tanóra -> 1 hónap

A TypeScript tanfolyam díja: 79.000 Ft
 

AKCIÓ Ha a Prooktatásnál sajátítottad el a JavaScript programozás, akkor 12,5% kedvezményt kapsz ennek a tanfolyamnak az árából!

 NYÁRI Akció! A június 25-én induló, nyári, hétköznap esti képzésünk árából 15% kedvezményt adunk 

Ha még nem ismered a JavaScriptet, akkor előbb ezen az online képzésen sajátítsd azt el, mert a JavaScript ismerete nélkül nem lehet a TypeScriptet megtanulni.

Ha már ismered a JavaScriptet, akkor ez Neked kötelező

HTML / CSS
22 Június
24 Június
Python
25 Április
24 Június
eleje Szept.
PHP
30 Április
1 Június
24 Június
Full-stack
22 Június
24 Június
C#
17 Április
13 Május
eleje Szept.

Tanfolyam-naptár