Hírek

Front-end webfejlesztés React-tel - Miért jó választás?

A React több lehetőséget nyit meg a szoftverfejlesztő szakemberek előtt, mint más keretrendszer. Egyszerűbbnek és kényelmesebbnek találják, mint az Angular-t. A könyvtár szinte teljes cselekvési szabadságot biztosítja

React fejlesztő csapat

 

A ReactJS egy TypeScript nyelven írt könyvtár. A JavaScript modern verziójának szintaxisát használja, amelyet az ES6 és magasabb verziója ír le.

 

A React először a Facebook házon belüli projektje volt, és 2013-ban tették nyílt forráskódúvá. A ReactJS alkalmazása egy egyre növekvő görbét mutat, mivel egyre többen ismerik fel az előnyeit. Különböző startup-ok és már működő cégek is átveszik a technológiát. Ennek egyik oka, hogy a React egy olyan könyvtár, amely különösen segítségünkre van a one-page online alkalmazások front-end felületeinek összerakásában és létrehozásában, illetve kihasználja a virtuális DOM erejét.

 

Hogy működik a React?

 

A ReactJS segítségével épített alkalmazások az egyszeri újrafelhasználhatóság elvét alkalmazzák. Ez arra az elvre épül, hogy a weboldalak és alkalmazások komponensekből, egyirányú folyamattal épüljenek fel.  A Reactben létezik az állapotok és a megváltoztathatatlanság fogalma. A szülő és a gyermek komponensek tekintetében a komponensek szigorú hierarchiával rendelkeznek. A React esetében egy komponens egy meglévő kódrészlet, amely megírása a tiszta kód (Clean Code) elvén alapult.

 

Miért jobb a modern React, mint a régi jQuery?

 

A React a virtuális DOM-ot használja, így sokkal gyorsabb. A jQuery közvetlenül a DOM-mal dolgozik. A JavaScript könyvtárak és keretrendszerek használata a szoftverfejlesztő számára elérhetőbbé, gyorsabbá és élvezetesebbé teszi a szoftverfejlesztést.

 

A jQuery nem csak azért van hanyatlóban, mert régi. A jQuery egyik legjelentősebb problémája a nagy vagy közepes méretű alkalmazások és a DOM közvetlen használata a virtuális DOM használata helyett. Ahogy az alkalmazás mérete egyre növekszik DOM-manipulációkra van szükség és a dolgok elkezdenek nagyon lelassulni.

 

Miért kedvelik a fejlesztők a Reactot?

 

A React több lehetőséget nyit meg a szoftverfejlesztő szakemberek előtt, mint egy másik keretrendszer. Egyszerűbbnek és kényelmesebbnek találják, mint az Angular-t. A könyvtár szinte teljes cselekvési szabadságot biztosít, és kiváló minőségű felületet hoz létre bármilyen alkalmazáshoz.

 

 • A React.js lehetővé teszi a könnyű fejlesztést és a kevésbé bonyolult elemekről a nehezebbekre való "áttérést".
 • A React kód mind front-end, mind back-end komponenseknél alkalmazható - a könyvtár különböző eszközkészletekkel együtt használható robusztus, bonyolult alkalmazások építéséhez is.
 • A React segítségével a fejlesztők egy-egy komponenst a többitől függetlenül módosíthatnak.
 • Nincsenek követelmények. A React nem ír elő semmilyen követelményrendszert, így a fejlesztők teljes szabadságot kapnak a konkrét igényeknek megfelelő stack létrehozásában.
 • Deklaratív programozás. Miután a fejlesztő beállítja a felületi elemek kinézetét meghatározó adatokat, a beállított paramétereket követve a könyvtár reagál az ezeken a komponenseken bekövetkező változásokra.
 • Tanuld meg egyszer, programozz bárhova. A Facebook vállalati szlogenje utal arra, hogy a webes, mobil és cross-platform felhasználói felületek egyaránt használhatók ugyanazzal a React kóddal.

 

Miért szeretik a cégek a Reactot?

 

 1. Gyors start: a React könnyen érthető és alkalmazható, lehetővé téve a vállalkozások számára, hogy a lehető leggyorsabban nekilássanak a munkának, és megcsinálják amire szükségük van.
   
 2. Együttműködés: mivel minden React fejlesztő ugyanazokat az „építőköveket” és szabványokat használja, nagyobb fejlesztői csoportok is jól tudnak együttműködni.
   
 3. Könnyű karbantartás: A kiválóan újrafelhasználható komponenseknek köszönhetően a React kódja könnyebben karbantartható.
   
 4. Sokoldalú és dinamikus: A React segítségével webes, Android, iOS, vagy akár IoT platformokra  is gyorsan építhetsz interaktív, dinamikus alkalmazásokat anélkül, hogy az infrastruktúra robusztusságát veszélyeztetnéd.
   
 5. SEO barát: A React képes kihasználni a SEO előnyeit. A cégek jelentősen csökkenthetik az oldalak betöltési idejét, és jobb helyezést érhetnek el a keresőmotorokban. A React gyorsaságot biztosít - hasonló kódot használhatsz az alkalmazás kliens- és szerveroldalán is (izomorf).
   
 6. Könnyű tesztelés: A React alapú alkalmazásokat könnyű tesztelni. Mivel a megjelenítést egy adott állapot függvényeként kezelik, a React szoftverfejlesztők szorosan együttműködhetnek a tesztelő mérnökökkel, hogy a React View kódon és annak függvényein, műveletein és eseményein keresztül végigvonuló bármely állapotot kezelhessenek. Ha az alkalmazás nem a kívánt módon működik, könnyen és gyorsan meg tudják határozni, hol van a probléma.

 

Mi a legjobb back-end a Reacthoz?

 

A Fullstack JS fejlesztők a Node-ot dinamikus weboldalak és SPA-k - egyoldalas alkalmazások - létrehozására használják. A Node.js-t több okból is a React legjobb back-endjének tartják. Ez a technológiai kombináció lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy  izomorf alkalmazásokat építsenek, amelyek JS kódot futtatnak a kliens gépen és a szerveren, valamint Node.js modulok használatával egyetlen fájlba csomagolják a React alkalmazást.

 

Adatbázis tekintetében a MongoDB, a JSON és az Express azok az eszközök, amelyek a legjobban működnek. Ezeket a webfejlesztésben általában együtt használják, és együtt alkotják a MERN stacket, amely rendkívül jól használható a gyors prototípusok és az MVP-k építése során.

 

 

Nehéz megtanulni a React.JS-t?

 

A React.js elsajátításának a nehézsége, hogy előzetesen mindenképp rendelkezned kell alapos HTML, CSS és JavaScript ismeretekkel. JavaScript nélkül nem lehet megtanulni a React-et. Más front-end megoldásokhoz képest a React jóval nagyobb mértékben használja a JavaScript-et.

 

Onnantól kezdve A React alapjainak elsajátítása 1-6 hónapot vesz igénybe, attól függően, hogy milyen szoftverfejlesztési készségekkel rendelkezel, és mennyi időt vagy hajlandó befektetni a tanulásba. A Prooktatás React tanfolyama például 3 hónapos.

HTML / CSS
31 Január
24 Február
5 Március
Python
2 Március
PHP
5 Február
10 Február
23 Április
Full-stack
31 Január
24 Február
5 Március
C#
19 Február
11 Március