Bezár
Hírek

Laravel, a legjobb PHP keretrendszer

Sok programnyelv létezik, és majdnem mindegyikhez tartozik egy vagy több keretrendszer is. Ilyen a Ruby on Rails, a Spring, az Yii2, és a Laravel is. Most ez utóbbit szeretnénk viszonylag közérthetően bemutatni, hiszen április elejé

Laravel, a legjobb PHP keretrendszer

Sok programozói nyelv létezik, és majdnem mindegyikhez tartozik egy vagy több keretrendszer is. Ilyen a Ruby on Rails, a Spring, az Yii2, és a Laravel is. Ebben a cikkünkben az legutóbbit szeretnénk viszonylag közérthetően bemutatni, mivel a Pro Oktatás egyedülálló módon Laravel tanfolyamot indít 2019. április elején. 

 

Keretrendszer? Ez tök techie-sen hangzik! De mi is az?

 

          A keretrendszer lényege az, hogy a különböző alkalmazásokban legnagyobb gyakorisággal használt elemeket egy helyre csoportosítja, ezáltal gyakorlatilag készen kínálva ezeket a webfejlesztők, illetve a különböző programok számára.

          A programozók így nagyon sok elvégzendő munkától szabadulnak meg. A keretrendszerek egységesen önmagukban nem használhatóak, de nagymértékben könnyítik az egyes tipikus feladatok elvégzését. A komplexebb folyamatokat leegyszerűsíti, tiszta és újra felhasználható kódot írhatunk velük. Megkönnyíti a debuggolást és a tesztelést, rugalmasabb alkalmazásokat eredményez, illetve webshopkészítés során is igen hasznos lehet.

 

Na és a Laravel?

 

          A Laravel a PHP nevű szerveroldali szkriptnyelvhez tartozó egyik keretrendszer, egy olyan nyílt forráskódú webes alkalmazás, amellyel gyorsan és egyszerűen lehetséges testre szabott webes alkalmazásokat tervezni.

          A fejlesztők azért részesítik előnyben a Laravelt a többi keretrendszerhez képest, mert kiemelkedő teljesítményt nyújt, sok funkciót kínál, illetve skálázható is. Az MVC-t, vagyis a Model View Controllert követi, ezért hatékonyabb és biztonságosabb, mint a natív PHP. Megkönnyíti az olyan általános feladatok elvégzését, mint a hitelesítés (authentication), a munkafázis (sessions) a routing, vagy a gyorsítótárba másolás (caching).

          Egyedülálló felépítéssel rendelkezik, melynek segítségével a fejlesztők számára lehetővé válik, hogy egy a specifikusan az alkalmazásukhoz igazított, saját infrastruktúrát hozzanak létre. A Laravel mind nagyobb, mind kisebb projekteknél is alkalmazható. A weboldal admin programozás is könnyebbé válik ennek a keretrendszernek a használatával.

Szóval érdemes belekezdeni a Laravel elsajátításába, hiszen nemcsak rengeteg hasznos funkcióval rendelkezik, de biztonságos, stabil, és a Laravel community-nak köszönhetően jól lehet rá fejleszteni.  Nem véletlenül a legnépszerűbb, PHP keretrendszer már lassan egy évtizede. Széles körű elterjedtsége miatt munkát is mindig lehet találni ezzel a tudással. Ha megjött a kedved hozzá, hogy te is elsajátísd ezt a sokoldaló keretrendszert, iratkozz be a Pro Oktatás képzésére, ami 2019. áprilisában fog startolni. 

HTML / CSS
22 Június
24 Június
Python
25 Április
24 Június
eleje Szept.
PHP
30 Április
1 Június
24 Június
Full-stack
22 Június
24 Június
C#
17 Április
13 Május
eleje Szept.

Tanfolyam-naptár