Hírek

Céges IT képzések, tanfolyamok

Egyre több cég dönt úgy, hogy pénzt fordít az ott dolgozók informatikai továbbképzésére. Különösen igaz ez az év végén, amikor nyilvánvalóvá válik, hogy maradt

Céges IT képzések, tanfolyamok

Egyre több cég dönt úgy, hogy pénzt fordít az ott dolgozók informatikai továbbképzésére. Különösen igaz ez az év végén, amikor nyilvánvalóvá válik, hogy maradt még fel nem használt keret a költségvetésből. Munkavállalóként egy profi, de számunkra ingyenes programozó vagy webfejlesztő tanfolyam persze, hogy szuper, de miért éri meg a munkaadóknak?

3+1 ok, amiért a cégeknek megéri képzésekre költeni

 

1. Költség csökkentés. A cég informatikai rendszerén vagy weblapján lévő kisebb napi vagy heti szintű változtatásokat már nem kell a rendszert eredetileg lefejlesztő vállalattal végezni aranyáron, hanem az házon belül, akár munkaidőn belül megoldható plusz kiadás nélkül. Ezen felül sok nagyvállalat különböző kampányokhoz, új termékekhez vagy eseményekhez gyakran egy plusz one-page weboldalt is szeretne. Az újonnan kiképzett kollégákkal ez már simán megoldható.

2. Bizalmi működés. A vállalatok szívesebben végzik a bizalmas adatok kezelését házon belül, mint hogy kiadják azt egy idegennek – ami ráadásul még GDPR kérdéseket is felvethet. Ezen felül a belső ember jobban tudja, hogy azok az adatok miért fontosak és mire valók. Kevesebb idő megy el a megrendelő és kivitelező közötti kommunikációra, ha a kivitelező egy kolléga, aki pontosan tudja, mire van szükség.

3. Elköteleződés növelése. A megbízható és/vagy tehetséges kollégák megtartása ma már a HR egyik legfontosabb feladata. Az emberek márpedig szívesebben maradnak olyan cégnél, amely fejlődési lehetőséget biztosít számukra. Joggal érzik, hogy egy ilyen cég megbecsüli őket és értékeli munkájukat, így nem csábulnak el, ha felkeresi őket egy fejvadász a LinkedIn-en.

+1. Jobb belső együttműködés. Több cég nem informatikai pozícióban lévő kollégáját íratja be hozzánk egy kezdő tanfolyamra. E helyett például a marketing vagy kreatív munkatárs, esetenként a  projekt menedzser veszi fel a képzést, akik így hasznos kiegészítő skillekre tesznek szert. Ezek révén jobban tudnak együttműködni a szakmai munkát végző specialistákkal, mind a kollégákkal, mind a szerződött partnereknél dolgozókkal.

 

Milyen lehetőségek vannak céges képzésre a Prooktatásnál?

 

A Prooktatást felkereső cégek alapjába véve két lehetőség közül választhatnak. Az "általános" oktatás esetén a befizető vállalat kisszámú, 1-5 fős csoportot ültet be a Prooktatás képzésére, ahol más diákokkal együtt tanulnak. Ennek előnye, a kedvező áron felül, hogy egy bevált tematikán végigmenve szereznek utána széles körben használható tudást a vállalat munkatársai. Ezt a lehetőséget választotta ügyfeleink közül legutóbb az Allianz egy Python programozó képzéssel, míg a Kúria pedig egy Drupal és PHP oktatással.


A személyre szabott oktatás öt fő fölött izgalmas, ilyenkor az adott tanfolyam csak az adott cég munkatársainak szól. Ennek előnye, hogy a megbízónak sokkal nagyobb beleszólása van az oktatott anyag  tartalmába, hosszába és ütemezésébe, tehát itt minden a megrendelő speciális igényeinek kielégítéséről szól. Az Asseco nevű informatikai nagyvállalat például egy szuperintenzív Angular tanfolyamra küldte el munkatársait, akik már Javascriptben és több más programnyelvben is tapasztalt fejlesztők voltak. Ez meg is látszott, hiszen az Asseco munkatársaival szupergyorsan lehetett haladni a tananyaggal. 

 

Céges oktatásunk személyre szabottan történhet ügyfeleink székhelyén, vagy, ami a leggyakoribb, online. Így még több kolléga is tud részt venni a képzésen. Igény esetén van lehetőségünk a már kidolgozott tanmenetünkön változtatni, hogy jobban megfeleljen azoknak az elvárásoknak, amiket a céges rendszer vagy a vállalati menedzsment támaszt; ezen felül igyekszünk céges ügyfeleink időbeosztásához mi alkalmazkodni.

 

Ha érdekelnek céges webfejlesztő és programozó képzések, csak írd meg igényeidet az info@prooktatas.hu emailcímre, vagy még jobb, ha egyszerűen felhívsz minket a 70 216 9797-es telefonszámon!

 

 

HTML / CSS
7 Március
15 Április
24 Június
Python
2 Március
25 Április
24 Június
PHP
23 Április
22 Május
24 Június
Full-stack
7 Március
15 Április
23 Május
C#
27 Március
17 Április
20 Április

Tanfolyam-naptár