Hírek

A 9 hónapos webfejlesztő tanfolyam rövid tematikája

Mi is ez a 3 modul, hogyan épülnek fel és mire leszel képes az elvégzésükkel?

A 9 hónapos webfejlesztő tanfolyam rövid tematikája

(a cikk első felében azt beszéltük át röviden, hogy hogy érdemes belevágni egy webfejlesztő képzésbe és általában mire számíthatsz az órákon)

De mi is ez a 3 modul, hogyan épülnek fel és mire leszel képes az elvégzésükkel?

  1. Front-end

    „Egy adott rendszer legfelsőbb, a felhasználóval vagy a csatlakoztatott további rendszerekkel a kapcsolatot tartó rétege.
    front-endréteg feladata a rendszerből kijutó adatok prezentálása, illetve a bejövő adatok fogadása a felhasználó vagy a csatlakoztatott rendszer felől.” 
    [pcforum.hu/szotar/front-end]
    Hétköznapibb nyelven a Front-end adja a weboldalunk kinézetét, ezt fogja látni a felhasználó és ez fogja őt összekötni a háttérben futó programokkal. Az oldalunk „vázát” HTML nyelv segítségével építjük fel, az oldal kinézetét pedig CSS-sel adjuk meg.

    Front-end fejlesztőként gyakran fogsz találkozni olyan munkával, amikor egy webdesigner alkotását pixel pontosan kell reprezentálnod, ehhez lesz nagyon hasznos társad a jól elsajátított CSS tudás.
    A HTML és CSS mellett Bootstrappel és Javascript / jQuery alapokkal foglalkozunk a 3 hónap során.
    A tanfolyam végén minden diáknak készítenie kell egy önálló Front-end munkát, ezzel gyakorolva a megszerzett tudást.

  2. Back-end

    Ha a Front-end az oldalunk teste, akkor a back-end az oldalunk szíve és lelke. Ő fogadja és továbbítja a szervernek a program vagy a felhasználó által lekért adatokat.


    Back-end tanfolyamunkon PHP-val és MySQL adatbázis kezeléssel foglalkozunk. A 3 hónap során különböző, valódi példákon keresztül ismertetjük, a PHP nyelv alapjait, a webfejlesztéshez szükséges back-endes tudást, mint pl.: adatbázisból történő adatok kiírása, módosítása, törlése, új adatok felvitele, autentikáció (regisztrció, fn. név és jelszó kezelés) stb..
    A tanfolyam végén a tanulóknak létre kell hozniuk önállóan egy működő és használható admin felületet.

  3. Javascript

    A Javascript az egyik legelterjedtebb kliens oldali script nyelvek egyike, mára viszont a JS és különböző változatai akár helyettesíteni tudják a Front-end és a Back-end hagyományosnak mondható változatait.

    Ettől se kell megijedni, az elsőre bonyolultnak és összetettnek tűnő nyelv idővel, és persze gyakorlással átláthatóvá és jól kezelhetővé válik.
    JS-ben programozhatunk applikációkat, játékokat, animációkat, intelligens kérdőíveket, továbbá admin felületet is készíthetünk vele.
    A Javascripttel töltött 3 hónap alatt foglalkozunk többek között formvalidációval (szabályozzuk a felhasználó által elküldhető adatokat pl.:csak helyes email formátum), AJAX lekérdezésekkel, API össze kötésével NodeJs-szel.


A 3 sikeresen teljesített vizsga után junior webfejlesztőként léphetsz a programozás világába, ami annyit tesz, hogy nem csak a front-endhez vagy a back-endhez fogsz érteni, hanem az „egész csomaghoz”, tehát kliens és szerver oldali fejlesztésre is képes leszel. Ez után már csak rajtad áll hogyan tovább: útközben megtetszett a PHP vagy a Javascript, ezért kitanulsz egy-egy keretrendszert, vagy egy cégnél kamatoztatod megszerzett tudásod. Bárhogy is dönts, mi sok sikert kívánunk hozzá, de ez előtt jelentkezz következő 3 modulos webfejlesztő képzésünkre, hogy elindulhass a full-stack fejlesztők világa felé!

HTML / CSS
7 Március
8 Április
24 Június
Python
2 Március
4 Április
24 Június
PHP
23 Április
22 Május
24 Június
Full-stack
24 Február
7 Március
8 Április
C#
27 Március
8 Április
10 Április

Tanfolyam-naptár