Hírek

5 nagyon menő slider webdesign 2023-ra

A slider-ek életre keltik a fotókat, videókat, rövid idő alatt és kis helyet elfoglalva képesek gyorsan jelentős mennyiségű információval szolgálni.

nagyon jó Slider webdesignra példa

 

Meguntad a honlapodat? Prezentációhoz készítenél egyedi bemutatót? Többre vágysz egy jól beállított képnél a nyitóoldalon? A főoldal szorul felújításra, vagy az egész weboldalt feldobnád valami újdonsággal? Tervezz caurosel-t, mi pedig mutatunk pár tuti ötletet!


A képmegjelenítés világa folyamatosan fejlődik, és a változásokat követni kötelező, hogy aztán egy online tanfolyamot elvégezve rögtön meg is tudjuk valósítani, amit megálmodtunk! A slider-ek életre keltik a fotókat, videókat, rövid idő alatt és kis helyet elfoglalva képesek gyorsan jelentős mennyiségű információval szolgálni. Felesleges magyarázni, mit is jelent ez az online térben…
Ugyanakkor az már nem mindegy, hogy milyen slidert álmodunk meg, és az sem, hogy terveinknek melyik alkalmazás a legmegfelelőbb. Online tanfolyamok sora foglalkozik webdesignnal, ám mielőtt programozó képzésre adjuk a fejünket, érdemes inspirálódni a legjobb slider-eket kínáló oldalakról.
 

Egész oldalt betöltő látvány – FullPage.js

https://alvarotrigo.com/fullPage/
A FullPage.js diája teljes képernyős élvezetet nyújt, amely számítógépen, tableten és telefonon is azonnal lefoglalja a látogató figyelmét, garantált az első jó benyomás. A görgetéssel a teljes oldalt lecserélhetjük a következő szakaszra, ez pedig egyedi dinamikát ad a honlapnak. Tökéletes választás olyan, elsősorban a látványvilágra építő weblapok esetében, amelyek kevesebb szöveggel is beérik a látogatót fogadó nyitóoldalakon. És nem csak a bemutatón látható vertikális görgetésre van lehetőség, a diák vízszintes mozgatását is biztosítja a FullPage.js. Ebben a verzióban nagyon komoly az összhang a telefonos és PC-s megjelenítés esetén, amely egységesség vonzó lehet a látogató számára is.


Figyelemfelkeltés felsőfokon – aristidebenoist.com

https://aristidebenoist.com/
Aristide Benoist fejlesztő oldalán szinte minden az első pillanattól egyedi felhasználói élményt nyújt. Már a kezdőlap figyelemfelkeltő a tiszta fekete háttérrel és a képszeletek sorozatával, és a képek animálása is kellemes látvány. Majd ezek után minden dia mögött színes aloldalak mutatják be a projekteket, amelyeket ugyan hasonló stílusban álmodtak meg, ám a színkavalkádnak köszönhetően mégis teljesen eltérnek egymástól. A webhelyen alkalmazott betűtípus, illetve az alkalmazott színkeverék ragyogó kontrasztot alkot, amely mindenki figyelmét leköti. Ez a fajta játékos stílus pedig minden honlapnak csak a javára szolgál.


A változatosság is fontos – Designory

https://www.designory.com/
A Designory honlapja is egész oldalas képekkel dolgozik, ám itt a diák nem a megszokott módon váltogatják egymást, a fotók nem csúsznak, hanem előtűnnek, ám ez csak feldobja a látványt. Emellett fontos funkciója van a szövegdoboznak is, amely minden dián ugyanott helyezkedik el, és mivel a boksz kerete a kép bizonyos része mögött húzódik, a szöveg a kép részévé válik. A stockfotók kiválogatásánál így szempont volt az elrendezés, de például a háttér elhomályosítása is az előtérben lévő elemeket erősíti a képeken. Az egyszerű néha a nagyszerű!

 

Váratlan vetítő – MotleyCrowd

https://www.motleycrowd.live/
Ezen az oldalon teljesen újragondolták a slider szerepet, és ez már a megjelenést is forradalmasítja. Ezen a weblaponugyanis a projekteket rejtő mozgóképek körkörös elrendezést kaptak, és így a képernyő közepén egy virtuális galériát alkotnak. Forradalmi dinamikát kölcsönöz az oldalnak ez a fajta innovatív megoldás, és a képek sajátságos forgatásának köszönhetően az oldal használata már önmagában emlékezetes, márpedig kevés fontosabb dolog van egy honlap esetében, mint az első benyomás. Ez a megoldás ezen a téren biztosan nem vall kudarcot, a látogató sokáig emlékezni fog az egyediségre, márpedig egy online tanfolyamon elsajátítható szaktudás legfontosabb célja is csak ez lehet a webdesign terén, a figyelem megragadása.


Slider feketén-fehéren – Gabriel Cuallado

https://gabriel-cuallado.com/
A spanyol fotóművész oldala már a betöltés pillanatában megragadó, elsősorban mert csak és kizárólag fekete fehér elemekkel dolgozik. Már az index megjelenése is a látogató figyelmére pályázik, és a különböző animációk megismerése egy időre le is köti azt. A diavetítés egyediségét pedig a fotók nem szokványos elrendezése, és természetesen fekete-fehér mivoltuk adja, valamint a szövegek térbeli elválasztása is kulcsfontosságú a hangulat megteremtésében. A galériák időrendbeli felsorolása pedig csak erősíti az oldal hitelességét. Attól, hogy valami csak fekete-fehér, még nem biztos, hogy az összhatás szürke lesz…

 

Persze a lehetőségek tárháza végtelen, egy online tanfolyam elvégzése után pedig már csak a képzelet szabhat határt...

HTML / CSS
7 Március
8 Április
24 Június
Python
2 Március
4 Április
24 Június
PHP
23 Április
22 Május
24 Június
Full-stack
24 Február
7 Március
8 Április
C#
27 Március
8 Április
10 Április

Tanfolyam-naptár