Bezár
Hírek

Prooktatás - első év értékelése

Ma van a 442. napja annak, hogy kitaláltuk Tanay Marcell barátommal, hogy webfejlesztő-programozókat fogunk képezni. Ismertük egymást már korábbról, az ő cége közvetített ki engem két külföldi munk&aa

Prooktatás - első év értékelése

Ma van a 442. napja annak, hogy kitaláltuk Tanay Marcell barátommal, hogy webfejlesztő-programozókat fogunk képezni. Ismertük egymást már korábbról, az ő cége közvetített ki engem két külföldi munkára is. Pár éve télen ételosztást szervezett és meghívott, hogy vegyek rész benne. Így hétről-hétre egyszerű emberek lettünk, akik éhes embereknek adnak ételt. Anélkül, hogy ideologizálnánk, vagy valami mély filozófiát akarnánk bele látni abba, amit csinálunk.

 

Ő tapasztalt cégvezető és környezet tudatos közgazdász, én pedig álmodozó vagyok, akinek az álmai úgy tűnik néha valóra válnak. Remekül kiegészítettük egymást ez alatt a bő egy év alatt az oktatás szervezésben is. Jól tudtunk együtt dolgozni a tanfolyamok tematikáján és az oktatás módszerén, ami sikeresnek bizonyult. Az üzleti stratégia kialakításában volt, hogy eltért a véleményünk, de ahogy ez lenni szokott az idő mind kettőnk álláspontját igazolta. Megtudtuk egymásról, hogy könnyen felhúzzuk magunkat, ha éhesek vagyunk és este szeretünk a családdal Star Trek-et nézni, de focit nem.

Számos Front-end tanfolyam teljesült és azok, akik a Back-end-et, CMS-t és a JavaScript-et is elvégezték ma már nagyon is komoly weblapokat készítenek. Büszkék vagyunk arra, hogy diákjaink jól teljesítenek azokon a helyeken, ahova sikerült őket elhelyeznünk, vagy önmaguktól találtak munkát. Akik freelancerként dolgoznak szinte mind kiváló és gyönyörű weblapokat készítenek.

Jöjjön egy pár szám, ami érdekes lehet. Először is a legfontosabb szám, 78 oklevelet osztottunk ki idén. A tanfolyamok alatt 42 doboz tea, 11kg kávé fogyott, kb. 40 zsugorfólia ásványvíz és a nyári tanfolyamon néhány doboz sör. Az oklevél átadásokon csupán pár üveg pezsgő, talán, mert ott nem az volt a fontos. Így próbáltuk kellemesebbé tenni a tanfolyamok légkörét.

Az oktatóink továbbra is szeretik a munkájukat és motiválja őket, hogy senior programozó ként megszerzett tudásukat át tudják adni másoknak. Voltak nehézségek is, mivel nem azonos ismeretekkel és képességekkel rendelkező emberek jelentkeztek a tanfolyamainkra. Ezért egy felvételi tesztet készítettünk, hogy ezek eredménye alapján állíthassuk össze a tanuló csoportokat.

Lehet, hogy az oktatás valamiféle célja az emberi életnek - ahogy az ókori bölcs Szókratész mondta. Lehet, hogy csupán a karácsony napjai voltak rám ilyen hatással. Viszont az biztos, hogy nagyon sok érzelmi pluszt kaptam, hogy tanulóink megtiszteltek minket bizalmukkal és bebizonyították, hogy amit kitaláltunk az jó és van helye a világban.

Mindenkinek kellemes ünnepeket kívánok és sikeres új esztendőt!

Vertetics Béla Mihály
Founder

HTML / CSS
16 Szept.
19 Szept.
28 Szept.
Python
10 Szept.
21 Szept.
2 Október
PHP
24 Június
3 Szept.
28 Szept.
Full-stack
16 Szept.
19 Szept.
24 Szept.
C#
14 Szept.
23 Szept.

Tanfolyam-naptár