3. JavaScript (választható 3. modul)

Kezdés: 2018 június 25.

A JavaScript a jövő program nyelve, ez nem is lehet kérdés. A JS és különböző változatai már most képesek helyettesíteni a Front-end és Back-end hagyományosnak mondható változatait.

A JS-ben programozhatunk applikációkat, játékokat, animációkat, intelligens kérdőíveket, továbbá adminfelületet is készíthetünk vele.

A JavaScript egy multifunkciós nyelv, amely napjainkban a webfejlesztés elengedhetetlen részévé vált.

 

Tematika


1. JavaScript (ECMAScript) alapok


2. Pagination filter

 

Az adatbázisból visszakapunk adott mennyiségű, mondjuk 100 db elemet, miután rákerestünk egy, pl. "Géza" nevű felhasználóra egy adatbázisból. A JavaScripttel való kivitelezés során ez az adatmennyiség lapozhatóvá válik, ezáltal egyszerre csak modjuk 10 elemet jelenítünk meg, közben alul dinamikusan generálódik egy lapozó sáv, ebben az esetben 10 gomb, amelyek által tízesével tudunk lapozni a kapott adatok között. Ezek mellett, akinek a böngészőjében nem engedélyezett a JavaScript, az is hozzáfér az adatokhoz. Ez a sáv az oldal alján található, és mindig dinamikusan, JavaScripttel generált.

 

A technológiai szükségletek ehhez a következők:


3. Tic-Tac-Toe játék


Ez az amerikai amőba játék.

A technológiai ismeretek hozzá a következők:


4. Filmkereső oldal


Ez egy saját IMDB-szerű applikáció, mely felhasznál más szerveren levő filmes adatbázisokat.

A technológiai ismeretek hozzá a következők:


5. Gulp

A hozzá kapcsolódó technológiai ismeretek a következők:

Ezen területen felkészítjük Önöket az alkalmazások forráskódjának általános értelmezésére, illetve alkalmazására, hiszen a fejlesztők ilyen környezetben fejlesztenek. Betekintést nyernek abba, hogy a SCSS alapjai miért jobbak mint a CSS.

 

6. Content scrapper (NodeJs-ben írva)

Egy content scrapperrel NodeJs-ben lehetőségünk van analizálni weboldalak ezreit, pár másodperc alatt. Példa: sajtó megfigyelése. Ellenőrizheti, hogy megjelent-e cége neve egy cikkben, találat esetén azt a cikket kimenti egy adatbázisba, ezáltal nem szükséges manuálisan átolvasnia az újságokat. Másik példa, amit meg fogunk nézni:  termékárak változásának figyelésére, illetőleg bármilyen tetszőleges adat kinyerése.

A hozzá kapcsolódó technológiai ismeretek a következők:

 

A tanfolyam időtartama 60 tanóra (10 hét) 

Ára: 145.000 Ft 

(Akik már részt vettek a Front-end képzésünkön, azoknak csak 48 tanóra, 8 hét, 118.000 Ft)

 

A tanfolyamra való jelentkezéshez kattints ide: