3. JavaScript (választható 3. modul)

Kezdés: 2018 január eleje

A JavaScript a jövő program nyelve, ez nem is lehet kérdés. A JS és különböző változatai már most képesek helyettesíteni a Front-end és Back-end hagyományosnak mondható változatait.

JS-ben programozhatunk, app-okat, játékokat, animációkat, intelligens kérdőíveket, admin felületet is lehet készíteni benne.

A JavaScript multifunkciós nyelv, amely napjainkban a webfejlesztés elengedhetetlen részévé.

Tematika

 

1. JavaScript (ECMAScript) alapok


2. Pagination filter


Adatbázisból visszakapunk pl 100 elemet, pl keresünk pl.:"Geza" nevű felhasználót, a szervertől megkapjuk a "Geza" nevű felhasználókat, tegyük fel ez 100 elem. JavaScripttel megoldjuk, hogy ez az adatmennyiség lapozhatóvá tesszük és egyszerre pl csak 10 elemet jelenítünk meg, és alul dinamikusan generálódik egy lapozó sav, ebben az esetben 10 gomb, amivel tízesével tudunk lapozni a kapott adatok között, mindamellett, hogy akinek a böngészőjében nincs engedélyezve a javascript, az is hozzáférjen az adatokhoz.

Az oldal alján található ez a sáv, ez mindig dinamikusan, javascripttel van generálva. Technológiai szükségletek hozzá: komplexebb DOM manipuláció és funkciók írása. Unobtrusive JavaScript.

3. Tic-Tac-Toe játék


Ez az amerikai amőba játék. Technológiai ismeretek hozza: Modul Pattern Design, Objektum Orientált programozás

4. Film kereső oldal


Ez egy saját IMDB szerű applikáció lesz, felhasználva más szerveren levő filmes adatbázist. Technológiai ismeretek hozzá: Komplexebb AJAX lekeresek, összetett jQuery használat. (fokozatosan egyre összetettebb és bonyolultabb dolgokat készítünk vele)

5. Gulp


Modern fejlesztési környezet bemutatás és megértése, Magasabb szinten hogyan építenek alkalmazásokat a fejlesztők, hogyan kezelik a forrás kódot, hogyan "építik" meg belőle a végleges alkalmazást. Ez lehetőséget ad a továbbiakban a CSS helyett SCSS-t használni.

Technológiai ismeretek:

Node-Js alkalmazás kezelése (nem fejlesztése), Gulp mint "task runner" szerepe és lehetőségei. Általánosságban itt fel lesznek készítve arra, hogy hogyan értelmezzek és alkalmazzak az alkalmazások forrás kódját, mivel módért fejlesztők ilyen környezetben fejlesztenek. SCSS alapjai, miért jobb mint a CSS.

6. Content scrapper (NodeJs-ben irva)


Egy content scrapperrel NodeJs-ben lehetőségünk van analizálni weboldalak ezreit, pár másodperc alatt. Pl. jó sajtó figyelésre, megjelent e a céged neve valahol, és ahol megjelent, azt a cikket ki menti egy adatbázisba pl. nem kell manuálisan átolvasni az újságokat. Vagy termékek arai változásának figyelése. Esetleg bármilyen tetszőleges adat kinyerése, csak az emberi fantázia szab neki határt.

Technológiai ismeretek:

Alapszintű NodeJs alkalmazás fejlesztesse, a Node mint környezet megismerése, mivel másabb a böngészőnél. Npm használata mint package manager.

 

A tanfolyam időtartama 60 tanóra (10 hét) 

Ára: 145.000 Ft 

(Akik már részt vettek a Front-end képzésünkön, azoknak csak 48 tanóra, 8 hét, 118.000 Ft)

 

A tanfolyamra való jelentkezéshez kattints ide: