III. Tartalomkezelő rendszerek (Drupal)

Kezdés: 2019. május 13. (jelentkezők igényének figyelembe vételével)

Ha még nagyobb feladatot veszünk a nyakunkba, és nagy mennyiségű adattal kell dolgoznunk, akkor már kénytelenek leszünk valamilyen tartalomkezelő rendszert (CMS) használni. Ezeket már egyszerre több személy, egyidőben tudja fejleszteni és segítik a felhasználók közötti kommunikációt is. Mi a Drupal tartalomkezelőt választottuk, ezt kezdjük el megismerni és megérteni a működését.

Mi a Drupal?

A Drupal egy olyan PHP alapú tartalomkezelő rendszer (CMS) amely ingyenesen letölthető és nyílt forráskóddal rendelkezik.

Miért jó a Drupalban weboldalt létrehozni?

Népszerűségének kulcsa abban rejlik, hogy használatához nem szükséges különösebb HTML vagy SQL programozási ismerettel rendelkezni, de segítségével mégis könnyen létrehozható és módosítható egy komplex weboldal. Letölthető hozzá modulok és sablonok széles választéka, tetszés szerint lehet kombinálni a különböző féle tartalmakat. Felhasználó- és fejlesztőbarát, e mellett nagyon jó a hazai és külföldi támogatottsága. A Drupal egy nagy fejlesztő közösség, ha elakadsz, mindig találsz rá megoldást!

Ki használ Drupal-t?

A Drupal alkalmas internetes publikációk, híroldalak készítésére. Mivel gyorsabb, mint a többi tartalomkezelő, ezért előszeretettel használják különböző nagy forgalmú website-ok, például:

A Drupal alkalmas egyedi tartalomkezelési igények kielégítésére is, használata nagyon sokrétű és alkalmazkodó. Összevetve a többi nyílt forráskódú keretrendszerrel kimagaslóan rugalmas és biztonságos, a rendszer stabilitásáról egy külön fejlesztői csapat gondoskodik. Az oldalra belépőknek többféle szerepkör és jogosultság osztható ki, testreszabható a kategóriakezelő rendszere és a tartalom osztályokba sorolható.

 

Tematika:

A tanfolyam során egy összetett projekt végigvitelén keresztül ismerjük meg a Drupal 8 -at.

A tanfolyam időtartama: 54 tanóra (9 hét) Hétfő - Szerda (18:00-tól)

Ára: 138.000 Ft

(Részletfizetés esetén 2 x 74.000)

A tanfolyamra való jelentkezéshez kattints ide: