Hírek

Miért érdemes megtanulni a Java programozási nyelvet 2023-ban?

Ha olyasmit szeretne tanulni, amire hosszú ideig biztosan szükség lesz a munkaerőpiacon, akkor a Java programozási nyelvvel nem lehet mellé lőni!

Java programozás és Java programozás tanulása

 

Elég gyorsan változik manapság a különböző professziók keresettsége, de abban mindenki egyetért, hogy a programozók jövőre is biztosan könnyen helyezkedhetnek el. Ráadásul kiemelt bérekkel csábítják a legfelkapottabb területekre a szakembereket, ezért érdemes átgondolni, milyen programozó képzéssel kezdjük 2023-at!

Ha pedig már eldöntöttük, hogy az informatikai szektorban képzeljük el magunkat, kevés biztosabb témakör van, mint

a Java, amely továbbra is az egyik legkeresettebb programozási nyelv, és amelynek hosszú ideig még stabilan meg is marad jelentős szerepe az információs technológia világában.

 

A Java egy többplatformos, objektumorientált programozási nyelv, amelyet világszerte több mint 10 millió fejlesztő és 3 milliárd alkalmazás használ, amelyek összesen 15 milliárd eszközön futnak. A Java Magazine-nak pedig már több mint 250 ezer feliratkozója van. A Java egyik legnagyobb előnye, hogy úgynevezett WORA (Write Once, Run Anywhere) nyelvként is ismert, vagyis egyszer kell megírni, és aztán szinte bárhol futtatható.

A ’90-es években kitalált programnyelv fejlesztése közben ugyanis négy szempont lebegett a megalkotók szeme előtt:

  1. legyen objektumorientált,
  2. független az operációs rendszertől, amelyen fut,
  3. olyan kódokat és könyvtárakat tartalmazzon, amelyek elősegítik a hálózati programozást,
  4. távoli gépeken is képes legyen biztonságosan futni.

Az egyik oka annak, hogy a programozók körében a Java nagyon népszerű, hogy az Oracle Binary Code License (BCL) alatt ingyenesen elérhető. Ez azt jelenti, hogy a Java ingyenes fejlesztői és tesztkörnyezetben. Ugyanakkor kereskedelmi célokra már némi befektetést igényel.

A Java további előnye, hogy a nyílt forráskódú könyvtárak másolható, tanulmányozható, módosítható, megosztható stb. erőforrásokkal rendelkeznek. A Java nyelvben több ilyen nyílt forráskódú könyvtár is található, például a JHipster, a Maven, a Google Guava, az Apache Commons stb., amelyek segítségével megkönnyíthető a Javával való fejlesztés. Magyarul olcsóbb és gyorsabb. A Java platformfüggetlensége pedig azt jelenti, hogy a Java forráskódot bájtkóddá alakítják, amely ezután bármely platformon végrehajtható a Java virtuális gép (JVM) használatával.

A modern időkben a Java az egyik legnépszerűbb programozási nyelv lett, mivel testreszabott alkalmazások tervezésére használható, amelyek egyszerűek és gyorsak, és többféle célt szolgálnak. Természetesen a Java nyelv népszerűsége hatással van a programozók iránti érdeklődésre, a tengerentúlon az egyik legjobban fizetett terület, amelynek valódi profijaiért fejvadászok harcolnak. Érdemes hát átgondolni a Java elsajátítását egy 2023-as programozó tanfolyamon, és akár már 2023-ban belevágni egy új területbe, amely könnyű elhelyezkedést biztosít. Márpedig ez korántsem mindegy…

A Java alapjai viszonylag könnyen megtanulhatóak, és rövid időn belül megérthetőek, ugyanakkor a munkához megfelelő, professzionális elsajátítására időt kell szánni a Java összetettsége és kiterjedtsége miatt.
 

A Java programozási nyelv tanfolyamai hosszabbak és részletesebbek ugyan, ám ez a befektetés a jövőben mindenképpen megtérül.


Nagy segítség, hogy a Java felhasználói világszerte hatalmas online közösséget alkotnak, amely különösen hasznos, ha a tanulási, vagy akár már a fejlesztési során folyamat bármilyen támogatásra van szükség.

Egy Java alapképzés pedig belépő egy sor újabb témakörhöz, amelyek szerepe ugyancsak alapvető lesz a következő években. Ilyen például a Kotlin nyelv is, amely az androidos fejlesztésekhez elengedhetetlen, és amelynek 2023-as tanfolyamához elég már egy Java alapképzés. Mindenesetre a Java programozási nyelvben rejlő lehetőségek sokáig meghatározzák majd a munkaerőkeresletet az informatikai szektoron belül, és akit érdekel a téma, megfelelő programozó képzések elvégzésével hosszú időre biztos jövedelmet nyújtó területen helyezkedhet el.

 

HTML / CSS
15 Április
18 Május
24 Június
Python
25 Április
9 Május
24 Június
PHP
30 Április
1 Június
24 Június
Full-stack
15 Április
18 Május
24 Június
C#
17 Április
13 Május
eleje Szept.

Tanfolyam-naptár