Hírek

Interjú a Prooktatás egyik kiváló diákjával, Judittal

Meginterjúvoltuk a Prooktatás egyik kiváló diákját, Juditot, aki remek eredménnyel végezte el a front-end modult, most pedig belevágott a Javascript programozásba is.

- Miért vágtál bele, miért akartál webfejlesztést tanulni?

Kötetlen, akár otthonról is végezhető munkát szeretnék.

Interjú a Prooktatás egyik kiváló diákjával, Judittal

Meginterjúvoltuk a Prooktatás egyik kiváló diákját, Juditot, aki remek eredménnyel végezte el a front-end modult, most pedig belevágott a Javascript programozásba is.

 

Miért vágtál bele, miért akartál webfejlesztést tanulni?

 

Kötetlen, lehetőleg otthonról is végezhető munkát szeretnék. A gyerekem sokat van otthon, bölcsibe se járt, szóval ez volt a fő ok. De őszintén szólva az utóbbi években elkezdtem kicsit utálni az embereket :D vagy szebben fogalmazva: introvertáltabbá váltam, és egyre jobban éreztem magam egyedül, a számítógépet nyomkodva.

 

 

Eredetileg egész mással foglalkoztál, ugye?

 

Igen, bár az IT nem volt teljesen előzmény nélküli, érettségi tájékán érdekelt. De az már rég volt, akkor még nem volt ez a terület ilyen menő :) Szóval inkább tanár akartam lenni, majd HR-es lettem. Az utóbbi években fotózásból éltem. Gyerekeket, családokat és ételeket is fotózok.

 

Az akár össze is kapcsolható a webfejlesztéssel….

 

Igen, az a célom, hogy a meglévő fotós tudásomat és az új webfejlesztő képességeimet felhasználva vállalkozó leszek!

 

Akkor hajrá! Mennyire nehéz a front-end, és mi a helyzet a Javascripttel, amire most jársz?

 

Az első modul, a Html és CSS nem volt nehéz. Csak gyakorolni kell! Gyakorlásra pedig volt lehetőség, mert sok házit kaptunk a tanártól; én személy szerint ezekből tanultam a legtöbbet. Közgazdász és bölcsész végzettségem van, nem hiszem, hogy ilyen „jellegű” aggyal ne tudná más is elsajátítani a webfejlesztésnek ezt a fejezetét.

Ellenben a Javascript már nehéz, és másfajta gondolkodást igényel! Több időt kell ráfordítanom otthon, mint a front-end tanfolyamra.

 

Hogy mennek a Javascript órák? Milyenek az elvárások?

 

Jelenleg még csak a 6. óránál tartunk. Van, hogy személyesen, van, hogy online veszek részt. Abszolút nem volt gond, hogy nincs semmilyen programozói múltam, legalábbis olyan szempontból, hogy

Zsolt mindent az elejétől, türelmesen és nagyon logikusan felépítve magyaráz el.

Aki elakad, annak azonnal segít. A front-end tanfolyamnál Tomival inkább beledobtatok minket a mélyvízbe, de ott meg maga az anyag könnyebb.

 

 

Visszatérve a front-endre: nagyon jó lett a teszted és a beadandó vizsgamunka-weboldalad is. Bootstrap nélkül csináltál weblapot, miért a nehezebb utat választottad?

 

Magam miatt, tudatosan választottam a nehezebb utat.

Olyan weblapot akartam letenni az asztalra, amit 100%-ban én írtam.

És meg kell, hogy mondjam, egy élmény volt :) Megcsináltam teljesen egyedül és jó lett. Tudod, olyan ez, mint a vezetés: manuális váltós autón tanultam meg vezetni, de utána jó pár évig automata sebességváltós kocsit használtam. Mostanra már nem is tudnék manuális sebességváltós kocsit vezetni! A webfejlesztéssel nem akartam így járni.

 

Tehát a Bootstrap olyan, mint az automata váltó?  :D

 

Igen, jó hasonlat, nem?!

 

Van-e valami, ami nem tetszett a Prooktatás tanfolyamán?

Nem igazán. Talán egyetlen dolog: a front-end vizsga meglepett minket. A feladatok nehézsége és mennyisége olyan, amire nem számítottunk (Megjegyzés: Judit vizsgája 92%-os lett, és egy csoporttársának sem lett gyengébb 80%-nál)

 

És mi tetszett különösen a Prooktatás tanfolyamán?

 

A visszanézhető órai videók. Az egész órát vissza tudom nézni otthonról és megtalálni, mi volt a hiba az én kódomban. A másik, hogy szabadon eldönthetem, hogy otthonról veszek-e részt az órán, vagy bejövök személyesen.

 

Köszi szépen az értékelést, és engedd meg, hogy sok sikert kívánjak az új vállalkozásodhoz!  :)

HTML / CSS
15 Április
18 Május
24 Június
Python
25 Április
9 Május
24 Június
PHP
30 Április
1 Június
24 Június
Full-stack
15 Április
18 Május
24 Június
C#
17 Április
13 Május
eleje Szept.

Tanfolyam-naptár