Hírek

Ilyen nálunk egy Photoshop Webdesign tanfolyam 2.

Előző bejegyzésünkben már olvashattatok arról, hogy Zsófi, a leendő webdesigner milyen tapasztalatokkal gazdagodott a Prooktatás Photoshop webdesign képzésén. Akkor nem osztottunk meg veletek minden részletet, most azonban következhet a folytatása! 

Ilyen nálunk egy Photoshop Webdesign tanfolyam 2.

Előző bejegyzésünkben már olvashattatok arról, hogy Zsófi, a leendő webdesigner milyen tapasztalatokkal gazdagodott a Prooktatás Photoshop webdesign képzésén. Akkor nem osztottunk meg veletek minden részletet, most azonban következhet a folytatása!

 

Milyen újdonságot nyújtott neked a tanfolyam?

A photoshoppot a kezdetekkor csak nagyon alapjaiban karcolgattam, ami elég volt nekem a kis otthoni felhasználásomra. Mivel felmerült az is, hogy a jövőben webdesignok készítésével akarok foglalkozni, ezért elengedhetetlennek tartottam egy ilyen tanfolyam elvégzését. Igazándiból már az első órán kerültek olyan kivitelezések elém, amiket eddig életemben nem láttam, és egy oldal szerkesztéséhez elengedhetetlenül fontosak. Már ha csak egy honlap felosztására és mappába rendezésére is gondolok, eddig fogalmam sincs, hogyan láttam át a munkáimat :D Talán a legtöbb újdonságot a gyorsgombok, és az eszközök használata adta. Eddig teljesen jól megvoltam a sima ecset-radír kombóval, bele se gondolva, hogy az eszközök használatának sokkal változatosabb, és gyorsabb megoldásai is vannak. Most már lenni nem tudnék nélkülük.

 

Úgy érzed, megfelelően fogod tudni hasznosítani a megszerzett tudást?

Ebben teljesen biztos vagyok. Már közvetlenül a tanfolyam után megmutatkozott az, hogy a későbbiekben milyen nagy szükségem lesz a megszerzett tudásra. A gyakorlati munkám nagy részét is a Photoshopban végzem, valamint az otthoni munkáim is lassan megsokszorozódnak.  Beszéltem néhány tanuló társammal, akik már végeztek a Prooktatásnál front-end képzést, viszont arról fogalmuk sem volt, hogy egy designer hogyan tervezi meg az oldalt. Ők mondták nekem, hogy a tanfolyam mennyire megkönnyíti a munkájukat, hiszen az előre megtervezett, akár saját oldalukat sokkal könnyebb átültetniük kódokba, mintha csak légből kapva, fejben elképzelve próbálnák képernyőre vetni. 

 

Mennyire látod, van-e jövője a webdesign tervezésnek?

A webfejlesztés egy folyamatosan növekvő piac. Szinte már mindenki tudja, hogy a jövő - jelenleg - az interneten van, ott kell gyarapítani a lehetőségeinket, hatáskörünket. Már a social médiában is leginkább azt látjuk, hogy ami nincs fent az interneten, az tulajdonképpen nem is létezik. Emlékszem, már nagyjából 6-8 évvel ezelőtt  is elkezdtek népszerűbbek lenni a blogok. Tök menőnek számított, ha valakinek volt egy saját oldala. Manapság ez már kevésbé megy ritkaság számba, viszont az, ha valakinek egy jól megkomponált, szépen összeszedett oldala van, az még mindig figyelemfelkeltő. Emlékszem, mikor betelefonált egy nagyjából 10év körüli kislány a ProOnline-hoz azzal a kéréssel, hogy ő saját magáról szeretne oldalt csináltatni. Valószínűnek tartom, hogy látta a nevesebb vloggerek és bloggerek oldalait, és hozzájuk szeretett volna hasonlítani. Lehet nálam ez szakmai ártalom, de ha a Google-n keresgélek például fodrász után, viszont nincs/ csúnya a honlapja, ezzel együtt nem tudom megnézni a referenciáit sem, akkor automatikusan tovább lépek. Szerintem az igényesség az a honlapunkon is megmutatkozik, és biztos vagyok benne, hogy nagyon sokan gondolják még így rajtam kívül.

 

Photoshop Webdesign tanfolyam legközelebb 2019 szeptember 2-án indul a Pro Oktatásnál!

HTML / CSS
7 Március
8 Április
24 Június
Python
2 Március
4 Április
24 Június
PHP
23 Április
22 Május
24 Június
Full-stack
24 Február
7 Március
8 Április
C#
27 Március
8 Április
10 Április

Tanfolyam-naptár