Hírek

Nem késő belevágni: fényes jövő vár a PHP-ra

A PHP programnyelv jövője még mindig élénk és izgalmas fordulatokat tartogat a fejlesztők és a felhasználók számára is, így továbbra is érdemes belevágni egy PHP programozó képzésbe

PHP programozás a PHP logójával, az elefánttal

A PHP programnyelv jövője még mindig élénk és izgalmas fordulatokat tartogat a fejlesztők és a felhasználók számára is, így továbbra is érdemes belevágni egy PHP programozó képzésbe.

A PHP egy évtizedek óta bevált objektumorientált szkriptnyelv, amelyet elsősorban webes alkalmazások és dinamikus weboldalak fejlesztésére terveztek. A kód a szerveroldalon fut, és lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy dinamikus tartalmat generáljanak és kezeljenek, például adatbázisokhoz kapcsolódjanak, űrlapokat feldolgozzanak és sok más interaktív funkciót hozzanak létre a weboldal szemmel látható felülete mögött. A szerver oldali kód a felhasználó interakciói alapján dinamikus tartalmakat generál.
 

De mit tartogat a jövő a PHP számára?


– A következő években még biztosan szükség lesz a PHP-ra, és a PHP-t jól ismerő programozókra. A jelenlegi 8. verzióban nem voltak olyan jelentős fejlesztések, mint az 5. és a 7. kiadás között, de folyamatosan bővül a felhasználási köre. Más nyelvek bázisa ugyanakkor szűkülhet, drágul a használatuk, és várhatóan egyre többen térnek át PHP-ra, amely további fejlődést ígér a közeljövőre – véli László, a Prooktatás PHP oktatója.

A PHP fejlesztőközössége folyamatosan dolgozik a nyelv sebességének és teljesítményének növelésén, az új verziókban bevezetett optimalizációk és fejlesztések pedig már lehetővé teszik, hogy a PHP még hatékonyabban futtathasson webalkalmazásokat. Emellett állandó a modernizáció, az új PHP verziók rendre új nyelvi elemeket és szintaktikai fejlesztéseket is bevezetnek, hogy a fejlesztők kényelmesebben és hatékonyabban tudják kódolni az alkalmazásaikat.

 

A hibrid alkalmazásokban is van helye

 

Az API-k és mikroszolgáltatások térhódításával egyre több fejlesztő építi hibrid alkalmazásait, amelyek PHP-t használnak a háttérlogika kezelésére, és más nyelveket vagy keretrendszereket a frontend rész kialakítására. A PHP-ra épülő keretrendszerek, mint például a Laravel, a Symfony, a Codeigniter és a Yii, továbbra is népszerűek maradnak a PHP fejlesztők körében. Ezek a keretrendszerek gyorsabb és egyszerűbb fejlesztést tesznek lehetővé, így a jövőben is jelentős szerepet játszhatnak.
 

Munkát ad a mesterséges intelligencia


A PHP-t egyre több területen használják, beleértve a mesterséges intelligenciát és adattudományt is. Az új könyvtárak és eszközök lehetővé teszik, hogy a fejlesztők algoritmusokat és adatelemzést végezzenek PHP segítségével, a felhőszolgáltatások térnyerésével pedig a PHP alkalmazások egyre gyakrabban épülnek felhőkörnyezetben, ami lehetővé teszi a skálázhatóságot és rugalmasságot.

A felsoroltaknak megfelelően a Back-end programozó képzéseken továbbra is megkerülhetetlen marad a PHP, amelynek jövője biztos alapokon nyugszik a folyamatosan bővülő informatika világában.


Megtanulni PHP-ben programozni


A felsoroltakon felül mi, a Prooktatásnál azért is szeretjük a PHP-t, mert egy szép, logikus felépítésű és viszonylag egyszerűen elsajátítható programnyelv. Olyan nehezen érthető dolgokat, mint az Objektum Orienlált programozás (OOP) egyszerűbb egy PHP tanfolyamon megérteni, és utána már más programnyelveknél ugyanazt a gondolkodásmódot újra használni. 

A PHP tanfolyam megkezdéséhez HTML ismerete szükséges. Ha még nem ismered a HTML kódolást és nem szeretnéd elvégezni három hónapos HTML/CSS tanfolyamunkat, akkor van lehetőséged egyből belevágni a PHP képzésbe is, ebben az esetben a HTML alapozó órákat (4x3 tanóra)  elküldjük neked pluszban az oktatás megkezdése előtt. 

A teljes, 9 hónapos back-end fejlesztő képzésről ezen a linken tájékozódhatsz és itt tudsz jelentkezni is.

HTML / CSS
7 Március
15 Április
24 Június
Python
2 Március
25 Április
24 Június
PHP
23 Április
22 Május
24 Június
Full-stack
7 Március
15 Április
23 Május
C#
27 Március
17 Április
20 Április

Tanfolyam-naptár