Hírek

Nem keresnek rosszul az adatbázis fejlesztők!

2018-12-18

Általános nézet szerint a szoftver fejlesztők sokkal jobban keresnek még az adatbázis fejlesztőknél és weboldal készítőknél is. A Portfolio saját kutatásában más eredményre jutott, e szerint minimális különbség van a három különböző fejlesztői átlagfizetések között. A „legendás” bruttó 1,5 millió

Nem keresnek rosszul az adatbázis fejlesztők!

Általános nézet szerint a szoftver fejlesztők sokkal jobban keresnek még az adatázis fejlesztőknél és weboldal készítőknél is. A Portfolio saját kutatásában más eredményre jutott, e szerint minimális különbség van a három különböző fejlesztői átlagfizetések között. A „legendás” bruttó 1,5 millió fölötti havi fizetést valójában csak nagyon kevés szoftverfejlesztő keresi meg az országban.

Ezzel szemben br. 850.000 Ft-os átlagfizetéssel egyáltalán nem keresnek rosszul az adatbázis fejlesztők sem. Ugyanakkor legyünk azért reálisak: pályakezdő back-endesként, első munkahelyként ennek inkább a felére számíthatunk. Különösen azok keresnek kiemelkedően a Portfolio cikke alapján, akik az informatikán kívül valami máshoz is értenek, és az adatbázisok, amiket kezelnek, ahhoz a szakterülethez tartoznak: például egészségügy, pénzügy, marketing.

Hogyan lehetünk adatbázis fejlesztők? Az első és legfontosabb lépés a PHP nyelv és az SQL elsajátítása a megfelelő tanfolyamon. Ezt követően vállaljunk el bármilyen alkalmazotti, vagy projekt munkát, amiben az új tudásunkat használhatjuk, fejleszthetjük. Egy jó adatbázis fejlesztőt első sorban a szakmai tapasztalat, a gyakorlat különbözteti meg a kezdő PHP/SQL programozótól.  A gépgyártástól kezdve a közmű szolgáltatásokon át az informatikáig rengeteg területen SQL alapú adatbázisban tárolják el az adatokat és nyerik ki az új reortokat, így az adatbázis fejlesztővé váláshoz szükséges rutint sok területen elérhetjük.