Hírek

Nem keresnek rosszul az adatbázis fejlesztők!

Általános nézet szerint a szoftver fejlesztők sokkal jobban keresnek még az adatbázis fejlesztőknél és weboldal készítőknél is. A Portfolio saját kutatásában más eredményre jutott, e szerint minimális különbség van a három különböző fejlesztői átlagfizetések között. A „legendás” bruttó 1,5 millió

Nem keresnek rosszul az adatbázis fejlesztők!

Általános nézet szerint a szoftver fejlesztők sokkal jobban keresnek még az adatázis fejlesztőknél és weboldal készítőknél is. A Portfolio saját kutatásában más eredményre jutott, e szerint minimális különbség van a három különböző fejlesztői átlagfizetések között. A „legendás” bruttó 1,5 millió fölötti havi fizetést valójában csak nagyon kevés szoftverfejlesztő keresi meg az országban.

Ezzel szemben br. 850.000 Ft-os átlagfizetéssel egyáltalán nem keresnek rosszul az adatbázis fejlesztők sem. Ugyanakkor legyünk azért reálisak: pályakezdő back-endesként, első munkahelyként ennek inkább a felére számíthatunk. Különösen azok keresnek kiemelkedően a Portfolio cikke alapján, akik az informatikán kívül valami máshoz is értenek, és az adatbázisok, amiket kezelnek, ahhoz a szakterülethez tartoznak: például egészségügy, pénzügy, marketing.

Hogyan lehetünk adatbázis fejlesztők? Az első és legfontosabb lépés a PHP nyelv és az SQL elsajátítása a megfelelő tanfolyamon. Ezt követően vállaljunk el bármilyen alkalmazotti, vagy projekt munkát, amiben az új tudásunkat használhatjuk, fejleszthetjük. Egy jó adatbázis fejlesztőt első sorban a szakmai tapasztalat, a gyakorlat különbözteti meg a kezdő PHP/SQL programozótól.  A gépgyártástól kezdve a közmű szolgáltatásokon át az informatikáig rengeteg területen SQL alapú adatbázisban tárolják el az adatokat és nyerik ki az új reortokat, így az adatbázis fejlesztővé váláshoz szükséges rutint sok területen elérhetjük.

HTML / CSS
2 Május
31 Május
20 Június
Python
18 Júli
5 Szept.
PHP
3 Május
13 Június
Full-stack
2 Május
31 Május
20 Június
C#
20 Május
23 Szept.