Hírek

Nem keresnek rosszul az adatbázis fejlesztők!

Általános nézet szerint a szoftver fejlesztők sokkal jobban keresnek még az adatbázis fejlesztőknél és weboldal készítőknél is. A Portfolio saját kutatásában más eredményre jutott, e szerint minimális különbség van a három különböző fejlesztői átlagfizetések között. A „legendás” bruttó 1,5 millió

Nem keresnek rosszul az adatbázis fejlesztők!

Általános nézet szerint a szoftver fejlesztők sokkal jobban keresnek még az adatázis fejlesztőknél és weboldal készítőknél is. A Portfolio saját kutatásában más eredményre jutott, e szerint minimális különbség van a három különböző fejlesztői átlagfizetések között. A „legendás” bruttó 1,5 millió fölötti havi fizetést valójában csak nagyon kevés szoftverfejlesztő keresi meg az országban.

Ezzel szemben br. 850.000 Ft-os átlagfizetéssel egyáltalán nem keresnek rosszul az adatbázis fejlesztők sem. Ugyanakkor legyünk azért reálisak: pályakezdő back-endesként, első munkahelyként ennek inkább a felére számíthatunk. Különösen azok keresnek kiemelkedően a Portfolio cikke alapján, akik az informatikán kívül valami máshoz is értenek, és az adatbázisok, amiket kezelnek, ahhoz a szakterülethez tartoznak: például egészségügy, pénzügy, marketing.

Hogyan lehetünk adatbázis fejlesztők? Az első és legfontosabb lépés a PHP nyelv és az SQL elsajátítása a megfelelő tanfolyamon. Ezt követően vállaljunk el bármilyen alkalmazotti, vagy projekt munkát, amiben az új tudásunkat használhatjuk, fejleszthetjük. Egy jó adatbázis fejlesztőt első sorban a szakmai tapasztalat, a gyakorlat különbözteti meg a kezdő PHP/SQL programozótól.  A gépgyártástól kezdve a közmű szolgáltatásokon át az informatikáig rengeteg területen SQL alapú adatbázisban tárolják el az adatokat és nyerik ki az új reortokat, így az adatbázis fejlesztővé váláshoz szükséges rutint sok területen elérhetjük.

HTML / CSS
30 Szept.
3 Október
25 Október
Python
14 Szept
14 Október
18 Október
PHP
4 Szept.
19 Szept.
21 Október
Full-stack
30 Szept.
3 Október
25 Október
C#
7 Október
10 Október
18 November