Bezár
Hírek

8 ok arra, hogy miért érdemes webfejlesztést tanulni

Természetes, hogy nem lehet mindenkiből webfejlesztő – programozó, azonban jóval több tehetséges ember van ebben az országban, mint azt sokan gondolnák. Sokszor saját magunk nem hiszünk ebben és ezért nem merünk olyasmibe belevágni, ami egyébként érdekel minket.

8 ok arra, hogy miért érdemes webfejlesztést tanulni

írta: Vertetics M. Béla

Természetes, hogy nem lehet mindenkiből webfejlesztő – programozó, azonban jóval több tehetséges ember van ebben az országban, mint azt sokan gondolnák. Sokszor saját magunk nem hiszünk ebben és ezért nem merünk olyasmibe belevágni, ami egyébként érdekel minket. Vegyünk egy egyszerű példát. A Front-end tudást szinte mindenki meg tudja szerezni, aki: tud írni-olvasni, képes feltölteni és letölteni; illetve van egy minimális logikai érzéke és angol nyelvtudása. A legtöbb esetben az emberek 1-2 diplomával sem találnak olyan munkát, amiből kényelmesen meg tudnak élni és maga a munka is megfelel az igényeiknek. Nekik álljon itt pár érv bátorításképp.

 1. Kreatív

  Kreatív munkát végzel és így a saját elképzeléseidet is könnyen valóra válthatod.

 2. Viszonylag könnyű

  A technika nem nehezedik, hanem sokkal inkább egyre könnyebb lesz. A HTML5 és a CSS3  sokkal könnyebben, gyorsabban kezelhető és megtanulható, mint a korábbi verziói.

 3. Könnyen kipróbálhatod magad mielőtt kifizetnél egy tanfolyamot

  Akár otthonról, neten keresztül is elkezdheted megtanulni és kipróbálhatod, hogy szívesen foglalkoznál-e vele vagy sem.

 4. Keresett szakma az álláspiacon

  A webdesignerek, webfejlesztők és programozók nagyon keresettek, hiszen a webfejlesztő iparág exponenciálisan nő. Ha valaki pragmatikus tudással rendelkezik ebben a szakmában, akkor mindig lesz munkája.

 5. A fizetés

  Már egy kezdő webfejlesztő-programozó is 250e Ft körüli fizetést vihet haza. (Persze érdemes tisztában lenni azzal, hogy a kezdő alatt azt értjük, aki már nagyon is jól ért a front-end-hez, megtanulta a back-end-et és a JavaScript-et, de nincs legalább 2 év szakmai munkatapasztalata).

 6. Bárhonnan- bármikor

  Igen, ez azt jelenti, hogy nem kell mindig bent ülni az irodában 9-től 5-ig. Dolgozhatsz otthonról, kávézóból, vagy akár a tengerpartról is.

 7. Gyors visszaigazolás

  Front-end-esként azonnal láthatod és tesztelheted a munkádat. Látod, hogy mi készül, és az hogyan is néz ki. Az asztali applikációk, programok írásánál hosszú idő után siker, ha kiírja a programunk azt, hogy „Hello world!”.

 8. Vicces

  Az egyik legfontosabb megjegyezni, hogy ez a munka vicces. Általában a webfejlesztő cégek munkakörülményei lazábbak, mint egy hivatali munkakörnyezet.

Hogy miért is vicces ez a szakma arról itt találsz további cikkeket: https://proonline.hu/webfejlesztes-blog/vicces-ui-design

 

HTML / CSS
22 Június
24 Június
Python
25 Április
24 Június
eleje Szept.
PHP
30 Április
1 Június
24 Június
Full-stack
22 Június
24 Június
C#
17 Április
13 Május
eleje Szept.

Tanfolyam-naptár