Hírek

Tanulj meg intézmény weboldalt készíteni Drupal tanfolyamon

Egyik legnépszerűbb CMS weboldal készítő a Drupal. Általában intézmények, iskolák, szervezetek, állami szervek weboldalát fejlesztik Drupalban. Előnyei: gyorsan és könnyen elsajátítható

Tanulj meg intézmény weboldalt készíteni Drupal tanfolyamon

Az egyik legnépszerűbb CMS alapú weboldal készítő a Drupal. Általában intézmények, iskolák, szervezetek és állami szervek weboldalát fejlesztik Drupal-ban, de komoly vállalatok is használják. Előnye, hogy gyorsan és könnyen elsajátítható,  a Drupal-ban készült weboldalak megbízhatóak, ráadásul szép design sablonok közül választhatunk.

Mi a Drupal?

 

A Drupal PHP -ben írt, nyílt (ingyenes) forráskódú tartalomkezelő rendszer és fejlesztői keretrendszer. Bárki letöltheti, dolgozhat vele és megoszthatja. 2001-es megjelenése óta folyamatos fejlesztés alatt áll. Az együttműködés és az innováció volt az alkotó alapgondolata. Ez a barátságos és sokoldalú tartalomkezelő rendszer szinte bármilyen webhely számára megfelelő választás. A gyakorlatban leginkább nagy látogatottságú oldalakon használják, mint pl a Tesla, NASA, Ausztrália kormányinfója, KernelTrap, Le figaro, CBN News a Fehér Ház weboldala stb. Hasznos azoknak is, akiknél kiemelt jelentőségű a biztonság és a hackerek elleni védelem, valamint mindenkinek, aki folyamatosan és sok tartalmat jelenít meg a honlapján.

Különösen népszerű a különböző internetes közösségi oldalak létrehozásánál is. A Drupalt több mint egymillió lelkes fejlesztő, dizájnér, koordinátor, szerkesztő, szponzor, használja a mindennapokban.

 

Miért olyan népszerű a Drupal?

 

Drupal kategóriakezelő rendszere rendkívül testre szabható. Bármilyen tartalom osztályokba sorolható és eszközeivel olyan rugalmas, strukturált tartalom készíthető, amire a dinamikus weboldalaknak szüksége van. Egy drupalos weboldal önmagában reszponzív, tehát eszközfüggetlen rendszer, így az elkészült weboldal telefonokon, táblagépeken is ugyanúgy használható lesz.

Használatához nem szükséges különösebb HTML vagy SQL programozási ismerettel rendelkezni, de segítségével mégis könnyen létrehozható és módosítható egy komplex weboldal.

A Drupal által létrehozható weboldal komplexitása és rugalmassága az,  ami kiemeli a többi tartalomkezelő rendszer közül.

Mire képes a Drupal?

 

A Drupal alapmagja támogatja plusz modulok beillesztését, amelyek további funkciókkal bővíthetik az alaprendszert. Ennek köszönhetően szinte bármilyen feladatra találhatunk modulokat! Akár képgalériára, elektronikus kereskedelem, blog, vagy levelező stb. modulra lenne szükségünk a Drupalban széles kínálatból (több tízezer) választhatunk.

Ha rendelkezünk PHP ismeretekkel is, akkor mi magunk is írhatunk, vagy újraírhatunk funciókat köszönhetően a modulos felépítésnek, a korrekt dokumentációnak és a szabad forráskódnak.  

 

A Drupal előnyei a többi CMS-sel összehasonlítva

 

A tartalmak URL címeken át is kategorizálhatóak, így saját listákat készíthetünk. Ennek köszönhetően minden tartalom könnyen kezelhető, kereshető, és újra felhasználható.

Összevetve a többi nyílt forráskódú keretrendszerrel, kimagaslóan rugalmas és biztonságos. Már az alaprendszer is védelmet nyújt számos biztonsági probléma, mint például az SQL támadások ellen. A rendszer stabilitásáról egy külön fejlesztői csapat gondoskodik.

Az oldalra belépő felhasználókhoz, adminokhoz különféle fokozatú hozzáférési szint rendelhető, ezzel is növelve a biztonságot.

Magyar nyelvű változata, súgója, weblapja is van.

A Drupal honlapján támogatásként ezen kívül, dokumentációk, részletes fórumok, chat található rengeteg információval, ha kérdésünk merülne fel bármivel kapcsolatban.

 

Ezen a linken tudsz jelentkezni a 2 hónapos élő Drupal tanfolyamra

itt pedig a tematikát böngészheted. 

 

HTML / CSS
15 Április
18 Május
24 Június
Python
25 Április
9 Május
24 Június
PHP
30 Április
1 Június
24 Június
Full-stack
15 Április
18 Május
24 Június
C#
17 Április
13 Május
eleje Szept.

Tanfolyam-naptár