Hírek

Miért töretlen a .NET népszerűsége?

A „dotnet” közkedveltsége a technológiai trendek alapján 2023-ban is csak nőni fog a programozók körében, mert a Microsoft által C# nyelven kifejlesztett keretrendszer egyszerű és sokoldalú, több programozás

Programozás .net rendszerben

A „dotnet” közkedveltsége a technológiai trendek alapján 2023-ban is csak nőni fog a programozók körében, mert a Microsoft által C# nyelven kifejlesztett keretrendszer egyszerű és sokoldalú, több programozási nyelvet is támogat, és több platformon is használható.

A .NET keretrendszer egy nagyon keresett megoldás, amely elválaszthatatlan a C# programozási nyelvtől. A Microsoft által megalkotott keretrendszer egy olyan fejlesztői környezet, amely segítségével az alkalmazásokat több programnyelven is hatékonyabban és gyorsabban lehet fejleszteni, valamint támogatja a különféle programozási nyelveken írt kódok létrehozását is.

A .NET keretrendszer nagy előnye, hogy a Microsoft folyamatosan frissíti, az alkalmazások és szolgáltatások fejlesztéséhez mindig a legújabb technológiákat alkalmazza. A C# programozó képzéseken megkerülhetetlen a .NET-tel való megismerkedés, mert lehetővé teszi az egységes alapokon nyugvó szoftverfejlesztést az eltérő eszközökön, segítségével különféle mérettel és bonyolultsági szinttel bíró alkalmazások hozhatók létre, miközben a kódolási hibák száma a lehető legkisebbre csökkenthető.

 

Mi a .NET története?

A .NET-et a Microsoft fejlesztett ki eredetileg a Windows operációs rendszerhez. 2000 végére elkészült az első béta változat, az első verziója, a .NET Framework 1.0 pedig 2002-ben jelent meg, és azóta több verzió is napvilágot látott.

A .NET Framework megalkotásának célja az volt, hogy könnyebbé és hatékonyabbá tegye a Windows alkalmazások és szolgáltatások fejlesztését. Az első verziókhoz képest a .NET keretrendszer jelentősen fejlődött az évek során, az új verziók számos új funkcióval és eszközzel bővültek, többek között a Windows Presentation Foundationnel, az ASP.Net-tel, a Silverlight-tal és az Azure-ral.

A Microsoft továbbra is aktívan támogatja és fejleszti a .NET keretrendszert, és a közelmúltban megjelent a .NET Core-ból fejlesztett új .NET 5, amely több funkcióval és teljesítmény-optimalizációval rendelkezik.

 

Hogyan kapcsolódik egymáshoz a .NET és a C#?

A .NET keretrendszer és a C# programozási nyelv szorosan összefüggnek egymással. A .NET jelenleg 40 nyelvet támogat, ezek közül beépített a C#, a JScript .NET, a J#, a Managed C++ és a Visual Basic .NET. Ezeken felül vannak úgynevezett külső forrásból elérhető nyelvek is, ilyen például a Forth, az APL, az Eiffel, a Lisp, a Mercury, a Perl, az IBM RPG és az IronPython is. A .NET keretrendszer egyébként C# nyelven íródott, így értelemszerűen az a legnagyobb támogatottsággal bíró nyelv a felsoroltak közül.

A C# és a .NET kapcsolata lehetővé teszi a programozók számára, hogy hatékonyan fejlesszenek alkalmazásokat és szolgáltatásokat. A C# programozási nyelv egyszerű és olvasható szintaxissal rendelkezik, amely megkönnyíti az alkalmazások és szolgáltatások fejlesztését és karbantartását. A .NET keretrendszer magában foglalja a C# nyelvhez szükséges összes szükséges eszközt és funkciót.

Összességében a .NET és a C# együttes használata lehetővé teszi, hogy hatékonyan és gyorsan fejlesszünk biztonságos és megbízható alkalmazásokat és szolgáltatásokat.

 

Miért olyan népszerű a .NET?

A .NET az egyik legnépszerűbb keretrendszer a világon, a Microsoft által kifejlesztett és támogatott platform nagyon sokoldalú, és számos előnyt kínál az alkalmazás- és szolgáltatásfejlesztés területén.

Az egyik legnagyobb előnye, hogy több programnyelv használatát is lehetővé teszi. Ezzel pedig az adott projekthez legmegfelelőbb nyelvet választhatjuk, és emellett megkönnyíti a többnyelvű fejlesztést is. A Microsoft folyamatosan frissíti a keretrendszert, hogy biztosítsa a biztonságot és a megbízhatóságot, és hogy megfeleljen az aktuális fejlesztési igényeknek. Ez lehetővé teszi az alkalmazások és szolgáltatások stabil és zökkenőmentes működését.

Emellett a .NET keretrendszer egyszerűen integrálható más megoldásokkal, például az Azure felhőszolgáltatással, ami tovább növeli a platform hasznosságát. Végül, a .NET keretrendszer és az általa támogatott programnyelvek, például a C#, rendkívül hatékonyak és produktívak, programozó oktatáson való megismerésükkel egy, a jelenlegi trendek által támasztott követelményeknek hosszú ideig biztosan megfelelő, releváns tudáshoz juthatunk.

A .NET fejlesztők iránti kereslet egyre nő, mivel tudásuk több platformon is használható az alkalmazások és weboldalak fejlesztéséhez. A .NET népszerűsége az egyszerűségéből és sokoldalúságából adódón 2023-ban is nőni fog, így a programozók képzése és foglalkoztatása mellett is egyre több érv szól.

Kedvet kaptál? Jelentkezz 3 és fél hónapos alap, 7 hónapos haladó C# programozó, vagy hét hónapos teljes C# és .NET tanfolyamunkra!

HTML / CSS
15 Április
18 Május
24 Június
Python
25 Április
9 Május
24 Június
PHP
30 Április
1 Június
24 Június
Full-stack
15 Április
18 Május
24 Június
C#
17 Április
13 Május
eleje Szept.

Tanfolyam-naptár