Hírek

Ionic, amiért érdemes visszaülni az iskolapadba 2023-ban is

2021-ben az emberek több mint 90%-a már inkább valamilyen mobileszközt használt számítógép helyett, és ez megmutatja, milyen nagy az igény a több platformra használható mobil-applikációkra. Ionic tanfolyam, Ionic logó

 

 Ez pedig magától értetődően felértékeli a releváns szaktudással rendelkező szakemberek szerepét is, vagyis aki tudással, tapasztalattal rendelkezik ezen a téren, a közeljövőben akár válogathat is az álláslehetőségek közül!

Ha egyszerűen használható, több platformra is megoldást kínáló szoftverfejlesztő készletet keres, amely hibrid mobilalkalmazások fejlesztésére, testreszabására alkalmas, akkor az Ionic megismerése kihagyhatatlan. A mobilapplikációk fejlesztése 2023-ban is garantáltan népszerű lesz, márpedig ez az SDK az egyik legmegbízhatóbb társa lehet a hibrid alkalmazások fejlesztői számára.

Ismerjük hát meg jobban, mire is jó az Ionic!Az Ionic egy nyílt forráskódú SDK (Software Developers Kit), vagyis szoftverfejlesztő készlet, amelyet hibrid mobilalkalmazások fejlesztésére használnak. Rugalmassága miatt sok alkalmazásfejlesztő cég kedveli, népszerűsége töretlen 2013-as indulása óta, ennek megfelelően a webfejlesztő tanfolyamok egyik fontos tananyaga lesz 2023-ban is.

A legújabb kiadást már webkomponensek készleteként építették újra, lehetővé téve a fejlesztők számára, hogy bármely felhasználói felület keretrendszerét válasszák. A felhasználók elkészíthetik és testreszabhatják alkalmazásaikat Androidra, iOS-re, Windows-ra, asztali számítógépre és modern böngészőkhöz. A Ionic eszközöket és szolgáltatásokat kínál modern webfejlesztési technológiákon és gyakorlatokon alapuló hibrid mobil, asztali és webalkalmazások fejlesztéséhez, olyan webtechnológiák használatával, mint a CSS, a HTML5 és az Sass.

A támogatott platformok között az Android esetén a Ionic támogatja az Android 4.4-et és újabb verzióit. míg az iOS esetén az iOS 10-et. A Ionic 2 az Univerzális Windows Platformot is támogatja a Windows 10 alkalmazások létrehozásához, az Angular.js alapú Ionic Framework pedig a BlackBerry 10 alkalmazásokhoz is használható.

A Ionic-ot több okból is érdemes használni, és akár a használatát elsajátítani egy 2023-as programozó képzésen. Először is viszonylag új technológia, amely kiváló szoftverkeretet biztosít, és teljes mértékben JavaScriptben van megírva. Ez megkönnyíti az alkalmazások fejlesztését, és ha változtatásokat kell végrehajtani, csak néhány percre van szükség.

A Ionic által kínált legjobb funkciók és szolgáltatások közé tartozik az alkalmazás testreszabása iOS vagy Android számára. Minden a Cordova beépülő modulon keresztül kerül telepítésre, és számos mobil komponens, interaktív paradigma és tipográfiai lehetőség áll rendelkezésre. Lehetővé teszi a push értesítések végrehajtását, valamint az A/B tesztelést, és beállíthatja akár automatizált összeállításokhoz is.

Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően ez az alkalmazás nagyon népszerűvé vált a közelmúltban. Érdemes fontolóra venni a használatát, és akár egy webfejlesztő tanfolyamon bevállalni a továbbképzést az elsajátítása érdekében. Várhatóan a jövőben nem csökken a mobilalkalmazások fejlesztése iránti érdeklődés, és a Ionic felhasználói szintű ismerete egészen biztosan jól mutat majd egy önéletrajzban 2023-ban is.

A használat egyszerűsége miatt egy tapasztalt, például React programozó képzésen átesett fejlesztő akár néhány nap alatt elkészítheti a megálmodott alkalmazást. Továbbá már megírt front-end csomagjai is vannak, amelyeket érdemes megismerni, és emellett még elérhetők splash screen-ek (bevezető, bevonzó képernyőkép vagy indulólap) is általa. Ez a lehető legmodernebbre sikerült, hogy ezzel a felhasználó figyelmét könnyedén magához ragadja, és kattintásra ösztönözze őket.

A Ionic továbbra is kedvelt választás lesz a jövőben mobilalkalmazások készítésére és fejlesztésére, éppen ezért kihagyhatatlan 2023-ban is azok számára, akik ezen a területen tervezik át- és továbbképzésüket.

HTML / CSS
7 Március
15 Április
24 Június
Python
2 Március
25 Április
24 Június
PHP
23 Április
22 Május
24 Június
Full-stack
7 Március
15 Április
23 Május
C#
27 Március
17 Április
20 Április

Tanfolyam-naptár