Hírek

Így készültek a mobil applikációk a C# képzés végén

A C# programozó képzésen nemcsak elsajátíthatod a mobilalkalmazások fejlesztésének csínját-bínját, de tanfolyamunk végére saját ötletedet is megvalósíthatod

Mobil applikáció fejlesztés

Előfordult már veled, hogy a kedvenc, avagy a leggyakrabban használt app-od lefagy, kihagy, nem továbbítja a határidős e-mailjeid, nem csatolja a kiválasztott fájlokat, vagy egész egyszerűen csak nem a te, egyedi igényeidre szabták? Netán tucatnyi ötlet zsong a fejedben és pontosan jól tudod, mire volna a felhasználóknak szüksége, de nem tudod, hogyan kezdj neki és válts pénzre elképzeléseidet? Van egy jó hírünk! 

 

A Prooktatás C# programozó képzés keretén belül nemcsak elsajátíthatod a mobilalkalmazások fejlesztésének csínját-bínját - és ezzel nem utolsó sorban, jó eséllyel növeled a munkaerőpiacon az esélyeidet -, de tanfolyamunk végére saját ötleteidet is megvalósíthatod!

 

Ahogy korábbi cikkünkben igértük, alábbiakban bemutatunk pár elkészült vizsgamunkát, melyet diákjaink készítettek februárban indult kurzusunkon. 

 


Gyakorlás.  A Prooktatás óráin az elméleti tudás mellett a gyakorlatra is nagy hangsúlyt fektetünk. Gyakorlófeladatként például egy egyszerű(nek tűnő) ám nagyszerű számológépet fejlesztettek diákjaink. A feladat része volt, hogy minden gombhoz külön funkciót szerkesszünk, tehát nulláról építsük fel ezt a kis számológépet.
A hagyományos összeadás, kivonás, szorzás és osztás mellett ennek a mobilalkalmazásnak - a tudományos számológépekhez hasonlóan - a négyzetre emelés és a negatív számokkal való művelet sem okoz gondot. Az app a telefon teljes képernyőjét lefedi, így könnyen átlátható és a nagy gombjai miatt jól kezelhető.

 

1) Vizsgamunka 

Mobil applikációról első kép A körkörös parkolóhely-vadászat mellett a parkolóautomaták meg- avagy meg nem léte, azok bankkártyás vagy készpénzes fizetési módjai mellett további fejtörést és bosszúságot okozhatnak a megfelelő érmék és címletek rendelkezésre (nem) állása. Dávid vizsgamunkája a városban autózók fenti rémálmát hivatott megoldani. Az alkalmazás nemcsak színes, interaktiv de kifejezetten felhasználóbarát is: egyszerű designjával és egyértelmű üzeneteinek köszönhetően, játszi könnyedséggel fizethetünk a parkolásért. A parkolás indításakor a rendszám megadása után, perc alapon számláz, ellenőrizhetjük az éppen futó (aktív) parkolásunkat, mely egy kattintással le is állítható. Ha ne adj’ Isten elfelejtetted, hogy ráindítottál-e fizetésre, az alkalmazás  - ismételt indítás esetén - egy hibaüzenettel figyelmeztet, hogy egyet már futtatsz.

 

mobil applikációról a második kép Vizsgamunka - mobil app

 

2) Vizsgamunka. A nyár közeledtével lassan azok is észbekapnak, akik eddig nem foglalták, tervezték még meg idei nyaralásukat. Legyen szó külföldi- vagy belföldi utazásról, a mobilapplikációk szinte megkerülhetetlenek: alig pár kattintással összehangolhatjuk Google naptárunkat, repülőjegyünket és szállodafoglalásainkat. Gábor, a programozó képző kurzusunk végére egy időpontfoglaló mobilalkalmazást fejlesztett, mely átlátható és egyszerű layoutjának köszönhetően könnyen kezelhető: elég a nevedet és a telefonszámodat, valamint a kívánt időpontot megadni és már hátra is dőlhetsz. Egyszerre több foglalást is leadhatsz és ha meggondolnád magad, akár módosíthatod is a korábban megadott adatokat, s ha netán elfelejtetted volna, mikorra szól az időpontod - egy kattintással ellenőrizheted azt.

Időpont foglalós app Időpont foglalós applikáció időpont naptár rész

 

Parkolós applikáció nyitó kép
3) Vizsgamunka. Legyen szó kis- vagy nagyvárosról, az autóval való közlekedés - főleg a parkolás - sehol sem egyszerű. A Prooktatás februári kurzusán résztvett diákjaink közül ketten is e témát járták körbe és kívánták bemutatni, hogyan teheti egy egyszerűen kezelhető, gyors és informativ mobilalkalmazás könnyebbé az autósok életét. Viktória az alapfunkciók biztosítása mellett szemetgyönyörködtető fotókkal és layouttal dobta fel a felhasználói élményt, a korábban elmentett rendszámok pedig újra használhatók - nem kell újra és újra megadni azokat. Ha esetleg rendszámunkat tévesen adtuk meg, vagy csak nincs meg már a korábban felvitt autó, törölhetjük őket. Ez a parkoló app is, a parkolás alindítását követően folyamatosan mutatja az eltelt időt, és a várható költséget is kiszámolja.

 

Parkolás indítása - C# vizsgamunka Rendszámtáblák tárolása az applikációban Rendszám mentése első alkalommal

 

A C# programozó képzés tematikáját, az alapoktól a mobil applikáció fejlesztésig ezen az oldalon találod, és itt tudsz jelentkezni is.

 

HTML / CSS
15 Április
18 Május
24 Június
Python
25 Április
9 Május
24 Június
PHP
30 Április
1 Június
24 Június
Full-stack
15 Április
18 Május
24 Június
C#
17 Április
13 Május
eleje Szept.

Tanfolyam-naptár