Hírek

A webfejlesztés kapudrogja egy WordPress tanfolyam

A koronavírus járvány alatt egyértelművé vált, hogy mekkora kereslet van szakemberekre az informatikában, és azon belül a webfejlesztés iparágában. Ennek egyik világos jele, hogy az állam által fizetett tanfolyam indult, melyen az alapokat sajátíthatjuk el későbbi webefejlesztői tanulmányainkhoz.

A webfejlesztés kapudrogja egy WordPress tanfolyam

A koronavírus járvány alatt egyértelművé vált, hogy mekkora kereslet van a jó szakemberekre az informatikában, és azon belül a webfejlesztés iparágában. Ennek egyik nyilvánvaló jele, hogy az állam által fizetett tanfolyam indult, melyen az alapokat sajátíthatjuk el a későbbi webefejlesztői tanulmányainkhoz. A másik jel, hogy miközben sok más embernek levágtak a fizetéséből, egyes helyeken még emeltek is a webfejlesztők fizetésén. Érthető módon: most még több web applikációra van szükség, még többen lógnak a neten.

Mi is az a webfejlesztés?

A webfejlesztő leíró és program nyelvek segítségével weboldalakat, webapplikációkat és esetenként mobil applikációkat készít. Ez a három témakör nagyjából lefedi azokat a területeket, amivel a webfejlesztő foglalkozik.

Milyen nyelveket kell tanulnom, hogy webfejlesztő legyek?

A Front-end HTML+CSS leíró nyelvekből áll. Ezeknek a leíró nyelveknek ismerete kezd az alapműveltség részévé válni. Nem véletlen, hogy már a gimnáziumi informatika tananyagba is be van építve. Ha az ember úgy dönt, hogy a jól fizető és kreatív webfejlesztő szakmát választja, elsőként ezt kell megtanulnia, méghozzá azért, mert ez maga a fejlesztői környezet, amiben dolgozik, a programnyelvek erre épülnek, vagy ezekre a nyelvekre kerül vissza kódátfordítással.

A szakma programozásra hivatott nyelvei lehetnek a PHP(tipikusan Back-end nyelve) és a weboldal dinamizmusáért felelős JavaScript(ami ennél nyilvánvalóan többé vált az elmúlt 5 éveben).

Androidra Java-ban, vagy Kotlin nyelven programozunk, míg iOS-re a Swift programnyelvet használjuk.

Mi az a WordPress és miért kapudrog?

A WordPress egy keretrendszer, amiben előre megírt modulokból, plug-in-okból és widget-ekből szerkesztünk weboldalakat, vagy akár webshopokat is. Ezt a tudást meglehetősen könnyen, gyorsan és olcsón lehet megszerezni, rövid gyakorlás után is nagyon szép weboldalakat tudunk vele összerakni, a pozitív visszacsatolás nagyon erős. Ezért bátorkodunk kapudrognak nevezni. Na de, nem csak ez az oka.

A webfejlesztés mint szakma egy függést alakít ki.

Ha jól végzem a munkámat, nem lesz gondom a pénzzel. Ráadásul a kertben ücsörögve egy laptoppal is elvégezhetem a munkát és például a kijárási tilalom, vagy járvány nem befolyásolja a bevételeimet.

Vagyis arra, hogy az ember az otthon kényelmét élvezve elég jó pénzt tud keresni, hát arra bizony rá lehet kattanni.

A WordPress, mint keretrendszer egy ponton hibás, mégpedig ott, hogy ez egy keretrendszer. Sajnos nem lehet belőle mindent kihozni. Soha nem lesz olyan gyors egy WP-s weboldal, mint egy tiszta forráskódból megírt weblap, ezért egy rövid idő után meg lehet unni a keretrendszer hiányosságait. Hamar eljön az idő, amikor már többre vágyunk, nagyonbb szsbadságra, mint amit a keretrendszer nyújtani tud. Ez pedig szinte mindenkit arra motivál, hogy növelje a tudását és minimum a HTML+CSS-t, illetve a PHP-t megtanulja, majd a Javascriptet, és annak egyre komolyabb részeit. Vagyis: hogy lépésről lépésre egyre méllyebbre menjünk a programozás tengerében. 

HTML / CSS
7 Március
8 Április
24 Június
Python
2 Március
4 Április
24 Június
PHP
23 Április
22 Május
24 Június
Full-stack
24 Február
7 Március
8 Április
C#
27 Március
8 Április
10 Április

Tanfolyam-naptár