Bezár
Hírek

A jó weboldal három alap ismérve

Mitől jó egy weboldal? Mitől lesz sikeres?  Mi az a 3 alapvető dolog, aminek egyrészt benne kell lenni a másrészt minimum jónak kell lennie. Ezekre e kérdésekre kerestük a választ és megkérdeztük az oktató

A jó weboldal három alap ismérve

Mitől jó egy weboldal? Mitől lesz sikeres?  Mi az a 3 alapvető dolog, aminek egyrészt benne kell lenni a másrészt minimum jónak kell lennie. Ezekre e kérdésekre kerestük a választ és megkérdeztük az oktatóinkat. Akik mind a 3-an egyetértettek az alábbiakban.

  1. Tiszta forráskód

Olyan forráskód, amit nem csak, hogy te magad, vagy egy web fejlesztő ír meg, hanem valóban rendezett. A sorok a helyükön vannak, nincsenek fölösleges helyek és elütések sincsenek benne.

  1. SEO beállítás

Ez alatt nem csak a már jól ismert kód elemek helyes kitöltését értjük. A SEO gondolkodás szerinti programozást. Még mielőtt le ül valaki megírni az adott honlap programját. Átgondolja, hogy milyen célnak kell megfelelnie az oldalnak, ki a célközönség, mit akar eladni az oldal és milyen versenyre számíthat.

  1. Design mindenek felett

Valóban olyan sokat számít a design?

"A design ad el" - mondta nekem egy marketing-guru egyszer. Ok, tehát fontos. Hogyan nézzen ki? A leginkább az számít, hogy mit szeretnénk eladni. Pl.: sok kis megfogható dolgot árulunk egy webshop-ban, vagy egy eszmei terméket, egy szolgáltatás, vagy akár egy klubtagságot. Ami viszont teljesen általános és érdemes fontolóra venni az a következő: a menü fent van a lap tetején. Érdemes a színeket nem hasra ütés szerűen kitalálni, hanem puskázni, vagy kész színkombinációkat alkalmazni. Számtalan olyan oldal van, ami ebben segítséget nyújt. Álljon itt egy remek példa:

https://www.awwwards.com/trendy-web-color-palettes-and-material-design-color-schemes-tools.html  

HTML / CSS
22 Június
24 Június
Python
25 Április
24 Június
eleje Szept.
PHP
30 Április
1 Június
24 Június
Full-stack
22 Június
24 Június
C#
17 Április
13 Május
eleje Szept.

Tanfolyam-naptár