Hírek

Így megy az online tanítás a Prooktatásnál

A koronavírusjárvány következtében a Prooktatás online oktatásra tért át. Az órák továbbra is csoportosak és a megszokott időpontban vannak megtartva, csak mindenki webkamerán keresztül, otthonról jelentkezik be rá. De mennyire vált ez be a gyakorlatban? Erről kérdeztünk meg 2 tanárt és 2 diákot.

Így megy az online tanítás a Prooktatásnál

A koronavírus járvány következményeként a Prooktatás (ideiglenesen) áttért az online oktatásra. Az órák továbbra is csoportosak, és továbbra is a megszokott időpontokban kerülnek megtartásra, csak éppen mindenki webkamerán keresztül, otthonról jelentkezik be rá. De mennyire vált be ez a gyakorlatban? Erről kérdeztünk meg két Prooktatás tanárt és két diákot.

 

Neo, front-end tanár:

 

Mi a Zoom-ot használjuk az oktatás során. Technikailag nagyon meg vagyok elégedve vele, mindig halljuk, mindig látjuk egymást, sőt: még azt is jelzi a gép vizuálisan, hogy épp ki szólal meg. Mindenki azonnal tud csatlakozni, ráadásul az otthon kényelméből! Ami hiányzik, az a Prooktatásnál megszokott szörp. Ja, és még valami: néha jó lenne a táblára írni, felrajzolni valamit. A Zoom ezt is tudja, de sajnos egérrel írni/rajzolni elég nehéz.

Összességében ideiglenesen tökéletes megoldás, ugyanúgy át tudok adni a diákoknak mindent a webfejlesztésről, mint eddig. Ennek ellenére várom, hogy visszatérjünk a hagyományos oktatáshoz, mert ez a virtuális kapcsolattartás kicsit személytelen. Hiányzik a jó táraság!

Máté, Javascript tanár:

 

Zsírul megy minden. Most már. Az első alkalomnál még nagyon fura volt, mindenki kikapcsolt kamerával hallgatott, én meg  beszéltem a semmibe, de azóta visszahoztuk az interaktivitást és többet kommunikálunk mindkét irányban. Sokkal jobb, ha továbbra is látom a diákok arcát a képernyőn, mert akkor tudok reagálni a non-verbális visszajelzésekre.  

Nagyon bejön a Zoom screenshare funkciója, ez által a diákok pont ugyanúgy látják a képernyőmet, mint a rendes oktaásnál a projektoron. Sőt: a diákok is meg tudják osztani a csoporttal a képernyőjüket, így közösen meg tudjuk beszélni, mi a hiba abban a kódban, és az egész csoport tud tanulni belőle!

Mercédesz, online tanuló:

 

Teljesen gördülékenyen ment az átállás az online oktatásra, a célnak ez is tökéletesen megfelel! Ráadásul számomra komoly plusz, hogy nem kell szombatonként összesen 6 órát utazással töltenem! Az először kipróbált Twitch nem vált be, de a Zoomos kapcsolat gyors, egyszerűen használható, és azonnal kapunk választ minden kérdésünre az oktatótól, mint a való életben.

Én úgy látom, a szombati csoport stabilabban meg tud jelenni az online órákon, mint előtte a Szófia utcában.

Gergely, online tanuló:

 

Nekem kicsit nehezebb követnem így az órákat, de nem a technológia miatt, hanem mert otthon nehezebben tudok koncentrálni. De ez sem baj: az óra után átküldöm az óra alatt írt teljes kódot (munkafolyamatot), amit Máté átnéz és megállapítja, melyik hiba miatt nem működik az enyém úgy, mint az övé J

Összességében tökre meg vagyok elégedve. Ugyanolyan gördülékenyen megy az oktatás, mint eddig, de nem kell utazgatnom. Kényelmesen leülök otthon, és letoljuk az órát.

 

KÖVETKEZŐ ONLINE TANFOLYAMAINK ÁPRILIS 8-ÁN ÉS ÁPRILIS 15-ÉN INDULNAK! Jelentkezz és megkapod online kedvezményünket is!

HTML / CSS
15 Április
18 Május
24 Június
Python
25 Április
9 Május
24 Június
PHP
30 Április
1 Június
24 Június
Full-stack
15 Április
18 Május
24 Június
C#
17 Április
13 Május
eleje Szept.

Tanfolyam-naptár