Bezár
Hírek

Új, informatikusokra specializált állásportál jelent meg - ITpeople

Nemrég új állásportál indult Magyarországon ITpeople néven, amely kifejezetten informatikusoknak kíván az állásportáljává válni. Az alapítót, Hegedűs Rolandot kérdeztük

itpeople állásportál képernyőkép nyitóoldal


Először arra voltunk kíváncsiak, mitől más, mitől több az ITpeople, mint a többi állásportál. Roland válaszában rámutatott, hogy nincs is nagyon Magyarországon más, kifejezetten informatikusokra szakosodott állásportál, ezért a programozók és munkaadók gyakran informális úton vagy Facebook-csoportokban igyekeznek egymásra találni. Ez működhet ugyan, de nem túl hatékony, ezért hoztak létre egy olyan állásportált, amely szakma specifikus. Léteznek más, informatikusokra specializálódott oldalak is, amiket fejvadászok és HR ügynökségek működtetnek, azonban az ITpeople célja, hogy valamennyi, az országban aktuális IT állás megtalálható legyen az oldalán egy helyen. Ezt még ugyan nem sikerült elérni, mivel az ITpeople oldalán e cikk írásának pillanatában 588 állás található, de Roland szerint a hirdetők száma folyamatosan nő, és így a hozzáférhető állás lehetőségek száma is.

 

A puding próbája

 

Kipróbáltuk, mivel tud többet az ITpeople.hu, mint egy Profession vagy egy CVonline, és ami egyből feltűnt (a kissé ódivatú designon kívül), az a specifikusabb szűrési lehetőség: az 588 állás között szakágak (front-end, back-end, tesztelő, stb), programnyelvek, valamint földrajzi hely szerint is lehet szűrni, a szokásos szabad szavas keresőn kívül. Ez mindenképp pozitívum más oldalakkal összehasonlítva. Szintén jópofa megoldás, hogy az állások listájában taggelve vannak a programnyelvek, így anélkül is látjuk az elvárt slacket, hogy rákattintanánk az állásokra. Végül álláskeresőként regisztrálva is van különbség: a szokásos adatmezőkön felül Github, linkedin és egyéb referencia linkeket is megadhatunk, és ha hozzájárulunk, kitöltött profilunk hozzáférhetővé válik a munkaadók számára. Az állás értesítő ötlet sem új, de hasznos, hogy csak a minket érdeklő területekről, és nem pedig össze-vissza mindenféle álláslehetőségekről kapjuk meg az automatikus emailt (külön tetszik: hetente csak egyet).

 

Sajnos az állások nagyobbik felénél itt sem találtunk fizetést. Roland elmondta, hogy ez egy számukra is ismert probléma, de Magyarországon még nem terjedt el, hogy a munkaadók megosztanák a fizetéseket nyilvánosan. Ugyanakkor felhívta arra figyelmünket, amit elsőre valóban nem vettünk észre, hogy az egyes állások alatt lehet kommentelni és kérdezni is. Így megkérdezhetjük a fizetést is, mielőtt beadnánk a jelentkezésünket valahová.

 

Milyen fejlesztések várhatóak még az ITpeople-nél?

 

Roland elmondása szerint a következő lépés az, hogy regisztrált álláskeresők -ha ehhez hozzájárulnak- böngészhetőek lesznek az oldalon a potenciális, tehát a még nem hirdető munkaadók számára is, természetesen a név és egyéb személyes adatok nélkül, így a munkaadók könnyebben megtalálják őket és közvetlenül tudnak szaktudásuknak megfelelő pozíciókat felajánlani.  Második lépésben pedig az IT szakemberek kibővíthetik portfóliójukat, referenciáikat, és kapcsolatba is léphetnek egymással, tematikus csoportokat hoznak létre.

„Célunk, hogy ne csupán a legnagyobb IT állásportál legyünk, de közösségi és szakmai központ is a hazai informatikusok számára” – fogalmazott Roland, az ITpeople alapítója.

Próbáld ki Te is: https://itpeople.hu/

HTML / CSS
22 Június
24 Június
Python
25 Április
24 Június
eleje Szept.
PHP
30 Április
1 Június
24 Június
Full-stack
22 Június
24 Június
C#
17 Április
13 Május
eleje Szept.

Tanfolyam-naptár