Hírek

KÖZLEMÉNY: Koronavírus és az oktatás

2020-03-14

1. A Prooktatás képzései egyelőre változatlan időpontokban folynak tovább. Amíg a munkahelyeket nem zárják be, amíg az emberek utcán való mozgását és a tömegközlekedést nem korlátozzák, addig nem tartjuk indokoltnak az órák bezárását sem. Úgy véljük, aki el tud menni a munkahelyére és ott egy közösségben tevékenykedni, az képes a leendő munkahelyéhez szükséges képzésen is részt venni. A Prooktatás tanórái kis létszámúak, és külföldi diákok sem vesznek rajta részt, így semmivel sem veszélyesebbek, mint egy átlagos munkahely.

2. Diákjaink influenzás és náthás tünetekkel SEM látogathatják az óráinkat!

3. Amennyiben bármelyik diákunk egyéni veszélyérzete ezt indokolttá teszi, mostantól nem köteles a tanórákat személyesen látogatnia! Az órákat rögzítjük (képanyag, hanganyag, a tanár előadását és a kivetítőn látható tartalmat egyaránt) és zárt Youtube csatornára feltöltjük. Az íly módon „távtanuló” diákjaink számára heti egyszeri plusz alkalommal online chates konzultációt biztosít a Prooktatás az óraadó tanárral. A tesztek és házi feladatok megkapása és beadása szintén online felületen történhet.

4. Az órákat továbbra is fizikailag látogató diákjaink számára a kézfogás és”pusziszkodás” ideiglenesen tilos.

Köszönjük megértéseteket és bízunk józan együttműködésetekben ebben a nehéz időszakban is!
- a Prooktatás csapata

[Jogi helyzet: Tekintettel arra, hogy a Prooktatás nem nyújt állami felsőoktatási vagy OKJ-s képzést, illetve állami támogatásban sem részesül, nem is tartozik a köznevelési törvény hatálya alá. Hivatalosan nem vagyunk „iskola”, így bármilyen „iskolákra” kiadott kormányrendelet nem vonatkozik a Prooktatás magán-tanfolyamaira. ]