Gyakran ismételt kérdések

Mi kell ahhoz, hogy részt vehessek a programozó tanfolyamon?

Sem előzetes tanulmányok, sem erős matematikai készségek NEM szükségesek! A tanfolyamon való részvétel feltétele, hogy tudjál valamilyen szinten angolul, legyen magabiztos számítógép felhasználói ismereted és megfelelő hozzáállásod. Ez teszi lehetővé, hogy a képzéseket ilyen gyorsan elvégezhesd, hisz senki nem húzza vissza a csoportot.

Milyen módszer szerint folyik az oktatás?

Módszerünk egyedi a piacon, hiszen a nemzetközi légiforgalmi dolgozók tanítási módszerét vettük alapul. Ennek lényege a leadott tananyag folyamatos tesztelése, ellenőrzése. Nálunk nincs olyan, hogy valaki elvégzi a tanfolyamot, és mégsem tud programozni.

Kapok-e OKJ-s bizonyítványt a tanfolyamról?

Nem. Egy programozó OKJ tanfolyam a miénknél sokkal hosszabb, és sokkal költségesebb is, de semmivel nem ad több gyakorlati tudást. Az IT-s cégek nem azt nézik, hogy milyen papírod van! Kapsz egy tesztfeladatot, és ha azt meg tudod oldani, akkor fel fognak venni.

Kik vehetnek részt webfejlesztő tanfolyamon, hány évesen érdemes jelentkezni?

Szinte bárki részt vehet egy webfejlesztő képzésen, 50 felett is végeztek nálunk diákok, sikeresen. 16 éves kor fölött fiúk - lányok egyaránt jelentkezhetnek. Egy kis tesztet adunk a jelentkezőinknek, és azt kell sikeresen megoldani a részvételhez. Ez neked jó: egyrészt nem dobsz ki valamire pénzt, ami esetleg egyáltalán nem neked való. Másrészt senki nem fogja visszahúzni a csapatot, jól lehet haladni az anyaggal.

Mennyi időt vesz igénybe a webfejlesztő tanfolyam az órai munkákon kívül?

Azt gondoljuk, hogy teljesen szubjektív, hogy otthon egy feladatot ki mennyi idő alatt tud elvégezni. Ettől függetlenül azt tapasztaltuk, hogy a házi feladatok elvégzése átlagosan heti 4 órát vesz igénybe. Ezt javasoljuk kitűzni minimum időnek, amit napi szinten egy tanulónak érdemes rászánnia a saját fejlődésére, ha el akarja sajátítani a programozás alapjait.

Milyen gyorsan lehet a webprogramozó tanfolyam után munkát találni?

Mivel cégünk egyik aléapítójának 14 éves múltja van az állásközvetítés terén, remek kapcsolatunk van informatikában utazó fejvadászokkal. Az egyik ok, amiért épp a Prooktatást érdemes választani az az, hogy mi segítünk állást találni, ugyanakkor ezt nem kötelező igénybe venni.  Amennyiben a tanulóink megtisztelnek minket bizalmukkal, folyamatosan ajánljuk munkájukat fejvadászoknak és munkaadóknak, akik felveszik az újdonsült webprogramozókkal a kapcsolatot. A kapcsolatfelvételt követően személyes interjún vesznek részt, ahol egy tesztet töltenek ki. A teszt kiértékelése után értesítik annak eredményéről és személyesen egyeztetnek a további lehetőségekről.

Szükséges- e saját laptop/számítógép használata a képzésen?

A tanfolyam órái alatt biztosítunk minden szükséges eszközt, laptopot, programokat. Természetesen saját, megszokott laptopodat is használhatod, ha azt jobban szeretnéd. Ennek előnye, hogy otthon ugyanazon a gépen tudod folytatni a munkát.

Szükség van valamilyen könyvre, vagy szakirodalomra?

Természetesen az önfejlesztés minden formáját szeretnénk támogatni, de a képzésünk alapvetően gyakorlati. Célunk a használatra kész, azonnal bevethető tudás átadása, amihez kapcsolódó tananyagot mi biztosítunk. Ezért további szakirodalomra inkább csak a további, önálló fejlődés során lehet szükség.

Hol folyik az oktatás?

Budapesten a belvárosban, az Oktogontól 2 percre van az irodánk, a Hunyadi téri Piac mellett.

Vidéken hol van webfejlesztő képzés?

Tervezzük, de jelenleg még biztos, hogy csak Budapesten lesz oktatásunk. Távoktatásra sajnos nincs lehetőség. Budapesttől nem túl messze lakóknak viszont érdemes megfontolniuk szombati tanfolyamunkat, mivel akkor csak hetente egszer kell Budapestre utazni.

Kik a tanárok?

Mi, a Pro-oktatásnál arra figyeltünk, hogy NE kifejezetten informatika tanárok oktassanak esetleg már részben elavult ismereteket. E helyett oktatóink most is gyakorló fejlesztők, programozók, weboldal készítők, akik jelenleg is ebből a tudásukból boldogulnak a magánszektorban.

Van-e részletfizetési lehetőség?

Igen, van, havonta lehet fizetni. A 2 hónapos tanfolyamainkat két részletben, a 3 hónapos tanfolyamunkat három részletben A teljes webprogramozó képzés 8 hónapos, azt nyolc részletben lehet fizetni is. Részletfizetés esetén azonban 10% adminisztrációs díjat számítunk fel.

Mennyibe kerül a vizsgadíj?

A Prooktatásnál a vizsgadíj benne van már az árban, és semmilyen egyéb, rejtett költség sincs!

De hogy lehettek ilyen olcsók?

Cégünk székhelyén nappal más jellegű, nem képzési tevékenységet folytatunk. Az, hogy munkaidő után megnyitjuk kapuinkat a tanulni vágyóknak, nekünk nem jelent plusz költséget, ezért a működési költségeinket nem is hárítjuk át a tanulóinkra!

A képzés után tényleg fogok tudni csinálni weblapokat?

Abszolút! A három modulos (front-end, back-end, Javascript) képzést követően meglesz az a tudásod, amivel modern, minden igényt kielégítő weboldalakat fogsz tudni létrehozni teljesen önállóan. Egy-egy modul vagy kiegészítő képzés (Wordpress vagy Photoshop Webdesign) elvégzésével pedig egy webfejlesztő csapat részeként dolgozhatsz. 

Mi történik, ha nem tudok megjelenni egy órán?

Jó hírünk van: kurzusonként két alkalmat teljesen díjmentesen tudunk korrepetálni. Ráadásul ezt a lehetőséget az is igénybe veheti, aki nem hiányzott ugyan, de mégis elmaradt az anyagban. További pótlások: 4000 Ft / óra (60 perc)

Mikor indulnak a tanfolyamok?

Az egyes képzések oldalain, egyből a lap tetején láthatod, hogy mikor indul legközelebb az adott képzés. (Itt pedig összesítve, naptárszerűen tudod nyomon követni) A teljes webfejlesztő képzést általában a front-enddel kezdik a diákok, de bármelyik másik modullal is lehet indítani.

Van-e hétvégi programozó tanfolyam is?

Rendszeresen indítunk szombati webfejlesztő képzéseket is. A többi órától eltérően ezek heti egy alkalommal, szombatonként kerülnek megtartásra: 9:30-tól 12 óráig 3 tanórát tartunk, egy nagy ebédszünetet követően, 13 órától 15:30-ig még 3 tanórát.

Otthonról végezhető webfejlesztő képzésre van-e lehetőség?

A Prooktatásnál nincs. Véleményünk szerint az oktató videók nem helyettesíthetik a hús-vér tanárt, akitől kérdezhetsz, aki segít, ha elakadsz, aki hozzá tudja igazítani az oktatás menetét a diákok részéről felmerült kérdésekhez vagy problémákhoz. A nálunk leadott tananyaghoz viszont otthon kell még pár órát "hozzátanulni". 

Kifejezetten programozó képzés, szoftverfejlesztő tanfolyam van nálatok?

Szoftverfejlesztő tanfolyam nincs a Prooktatásnál. Legtöbb jelentkezőnknek nincs komoly informatikai háttere. Nem csoda, hogy sokaknak a Javascript és PHP nyelvek elsajátítása is komoly kihívást jelent! A szoftver programozás (Java vagy C nyelv) pedig ezeknél még egy szinttel nehezebb, ráadásul időben is sokkal több elsajátítani. Ami már bevált és működik: végezz el nálunk egy webfejlesztő tanfolyamot, és, ha már ráált az agyad a programozásra, és tetszik ez az egész, azután iratkozz be egy szoftverfejlesztő tanfolyamra!

Android Studio gépigénye

Normál működéshez szükséges specifikáció:

Processzor: i5, i7, i9 (min.:4mag)

Ram: 8gb (ddr3, ddr4)

Merevlemez: HDD(tanuláshoz elegendő), SSD (5400rpm sebesség javasolt)

Videó kártya:  NVIDIA 1050 OC