Gyakran ismételt kérdések

Mi kell ahhoz, hogy részt vehessek a programozó tanfolyamon?

Sem előzetes tanulmányok, sem erős matematikai készségek NEM szükségesek! A tanfolyamon való részvétel feltétele, hogy tudjál valamilyen szinten angolul, legyen magabiztos számítógép felhasználói ismereted és megfelelő hozzáállásod. Ez teszi lehetővé, hogy a képzéseket ilyen gyorsan elvégezhesd, hisz senki nem húzza vissza a csoportot.

Milyen módszer szerint folyik az oktatás?

Módszerünk egyedi a piacon, hiszen a nemzetközi légiforgalmi dolgozók tanítási módszerét vettük alapul. Ennek lényege a leadott tananyag folyamatos tesztelése, ellenőrzése. Nálunk nincs olyan, hogy valaki elvégzi a tanfolyamot, és mégsem tud programozni.

Kapok-e OKJ-s bizonyítványt a tanfolyamról?

Nem. Egy programozó OKJ tanfolyam a miénknél sokkal hosszabb, és sokkal költségesebb is, de semmivel nem ad több gyakorlati tudást. Az IT-s cégek nem azt nézik, hogy milyen papírod van! Kapsz egy tesztfeladatot, és ha azt meg tudod oldani, akkor fel fognak venni.

Kik vehetnek részt webfejlesztő tanfolyamon, hány évesen érdemes jelentkezni?

Szinte bárki részt vehet egy webfejlesztő képzésen, 50 felett is végeztek nálunk diákok, sikeresen. 16 éves kor fölött fiúk - lányok egyaránt jelentkezhetnek. Egy kis tesztet adunk a jelentkezőinknek, és azt kell sikeresen megoldani a részvételhez. Ez neked jó: egyrészt nem dobsz ki valamire pénzt, ami esetleg egyáltalán nem neked való. Másrészt senki nem fogja visszahúzni a csapatot, jól lehet haladni az anyaggal.

Mennyi időt vesz igénybe a webfejlesztő tanfolyam az órai munkákon kívül?

Azt gondoljuk, hogy teljesen szubjektív, hogy otthon egy feladatot ki mennyi idő alatt tud elvégezni. Ettől függetlenül azt tapasztaltuk, hogy a házi feladatok elvégzése átlagosan heti 4 órát vesz igénybe. Ezt javasoljuk kitűzni minimum időnek, amit napi szinten egy tanulónak érdemes rászánnia a saját fejlődésére, ha el akarja sajátítani a programozás alapjait.

Milyen gyorsan lehet a webprogramozó tanfolyam után munkát találni?

Mivel cégünk egyik alapítójának 14 éves múltja van az állásközvetítés terén, remek kapcsolatunk van informatikában utazó fejvadászokkal. Az egyik ok, amiért épp a Prooktatást érdemes választani az az, hogy mi segítünk állást találni, ugyanakkor ezt nem kötelező igénybe venni.  Amennyiben a tanulóink megtisztelnek minket bizalmukkal, folyamatosan ajánljuk munkájukat fejvadászoknak és munkaadóknak, akik felveszik az újdonsült webprogramozókkal a kapcsolatot. Tapasztalatunk szerint a nálunk végzett diákok a tanfolyam végét követő három hónapon belül mindig sikeresen elhelyezkednek, de többen már a tanfolyam vége előtt.

Szükséges- e saját laptop/számítógép használata a képzésen?

A tanfolyam órái alatt biztosítunk minden szükséges eszközt, laptopot, programokat. Természetesen saját, megszokott laptopodat is használhatod, ha azt jobban szeretnéd. Ennek előnye, hogy otthon ugyanazon a gépen tudod folytatni a munkát.

Szükség van valamilyen könyvre, vagy szakirodalomra?

Természetesen az önfejlesztés minden formáját szeretnénk támogatni, de a képzésünk alapvetően gyakorlati. Célunk a használatra kész, azonnal bevethető tudás átadása, amihez kapcsolódó tananyagot mi biztosítunk. Ezért további szakirodalomra inkább csak a további, önálló fejlődés során lehet szükség.

Hol folyik az oktatás?

Az offline órák helye: Budapesten a belvárosban, az Oktogontól 2 percre van az irodánk, a Hunyadi téri Piac mellett. Az online módon tanulók onnan jelentkeznek be, ahonnan csak akarnak. Akár a teljes képzés elvégezhető online, egyetlen személyes találkozó nélkül.

Vidéken hol van webfejlesztő képzés?

Jelenleg csak Budapesten van oktatás. A messzebb lakóknak egyértelműen a tanfolyamokon való online részvételt javasoljuk. Kipróbáltuk, és bevált.

Kik a tanárok?

Mi, a Pro-oktatásnál arra figyeltünk, hogy NE kifejezetten informatika tanárok oktassanak esetleg már részben elavult ismereteket. E helyett oktatóink most is gyakorló fejlesztők, programozók, weboldal készítők, akik jelenleg is ebből a tudásukból boldogulnak a magánszektorban.

Van-e részletfizetési lehetőség?

Igen, van, havonta lehet fizetni. A 3 hónapos tanfolyamaink három részletben fizetendők. A teljes webprogramozó képzés 10 hónapos, azt tíz részletben lehet fizetni is. Részletfizetés esetén azonban 5% adminisztrációs díjat számítunk fel.

Mennyibe kerül a vizsgadíj?

A Prooktatásnál a vizsgadíj benne van már az árban, és semmilyen egyéb, rejtett költség sincs!

De hogy lehettek ilyen olcsók?

Csak azt oktatjuk, aminek gyakorlati haszna, értelme van. Felesleges sallangokat, a piacon már elavultnak számító ismereteket nem tanítunk, és az elméleti oktatást is csak olyan mélységben, amennyire az a munkához szükséges. Így tudjuk alacsonyan tartani az óraszámokat és az árainkat is. Ezen felül alanyi mentesek vagyunk, így az ÁFA-t nem kell a diákjainkkal kifizettetnünk.

A képzés után tényleg fogok tudni csinálni weblapokat?

Abszolút! A három modulos (front-end, back-end, Javascript) képzést követően meglesz az a tudásod, amivel modern, minden igényt kielégítő weboldalakat fogsz tudni létrehozni teljesen önállóan. Egy-egy modul vagy kiegészítő képzés (Wordpress vagy Photoshop Webdesign) elvégzésével pedig egy webfejlesztő csapat részeként dolgozhatsz. 

Mi történik, ha nem tudok megjelenni egy órán?

Jó hírünk van: minden egyes óra rögzítésre kerül, és zárt Youtube csatornánkról visszanézhető! Ezen felül, aki nem hiányzott ugyan, de mégis elmaradt az anyagban, annak egy személyre szabott alkalmat a tanárral díjmentesen tudunk biztosítani!  (tanfolyamonként)

Mikor indulnak a tanfolyamok?

Az egyes képzések oldalain, egyből a lap tetején láthatod, hogy mikor indul legközelebb az adott képzés.  A teljes webfejlesztő képzést általában a front-enddel kezdik a diákok, ilyen front-end képzésekből pedig majdnem minden hónapban indul egy.

Van-e hétvégi programozó tanfolyam is?

Rendszeresen indítunk szombati webfejlesztő képzéseket is. A többi órától eltérően ezek heti egy alkalommal, szombatonként kerülnek megtartásra: 9:30-tól 12 óráig 3 tanórát tartunk, egy nagy ebédszünetet követően, 13 órától 15:30-ig még 3 tanórát.

Otthonról végezhető webfejlesztő képzésre van-e lehetőség?

Abszolút. Ehhez a Zoom programot használjuk. A Covid járvány idején egész csoportok végezték el sikeresen a webfejlesztő tanfolyamot online. Fontos viszont, hogy az online órák is fix időpontban kerülnek maegtartásba az egész csoprt számára, tehát továbbra is szabaddá kell magad tenni ezekben az időpontokban. Gondoskodj arról is, hogy ebben az időszakban lehetőleg ne zavarjanak.

Kifejezetten programozó képzés, szoftverfejlesztő tanfolyam van nálatok?

IGEN, 2021 szeptemberétől oktatjuk a Python programnyelvet, amivel asztali alkalmazásokat is tudunk létrehozni.  A szoftver programozás másik két legnépszerűbb nyelve (Java vagy C nyelv)  ennél jelentősen nehezebb, ráadásul időben is sokkal több elsajátítani ezeket a régi programnyelveket. A mai világban egyre inkább az a jellemző, hogy nem szoftvereket, hanem felhő alapú webes applikációkat igényelnek a felhasználók, ezért véleményünk szerint a szoftverfejlesztő nyelveknél hasznosabb a Javascript és PHP nyelvek, a webfejlesztés alapjainak elsajátítása (Bővebben)

Android Studio gépigénye

Normál működéshez szükséges specifikáció:

Processzor: i5, i7, i9 (min.:4mag)

Ram: 8gb (ddr3, ddr4)

Merevlemez: HDD(tanuláshoz elegendő), SSD (5400rpm sebesség javasolt)

Videó kártya:  NVIDIA 1050 OC  

Milyen gép és milyen programok kellenek a webfejlesztő tanfolyamhoz?

Az Android tanfolyam kivételével semmilyen extra gép nem szükséges, egy régi gépen is tökéletesen fut minden! A front-end tanfolyamon való részvételhez a Zoom-ot kell telepíteni az oktatáson való részvételhez, ezen felül egy Brackets nevű segédprogramot használunk, ami megkönnyíti a kódolást. A többi tanfolyamra plusz programok is szükségesek lesznek, de ezek telepítése a tanfolyam része.